Zelfs in het weekeind staat er 16 kilometer file op de A2

rijswijk – De filegevoelige A2 bleek ook gisteravond een moeilijk te nemen verkeershobbel. Vooral door de wegwerkzaamheden op de naburige A27 liep het verkeer vast op de A2, waardoor om half elf een file van 16 kilometer was ontstaan tussen Sint Michielsgestel en Zaltbommel. De file loste rond elf uur langzaam op.

Een woordvoerder van het Verkeerscentrum Nederland (VCNL) van Rijkswaterstaat noemde het tijdstip en het wegwerk als belangrijkste factoren die de file veroorzaakten. „Je wilt niet weten hoeveel recreatieverkeer er vandaag is geweest,” aldus de zegsman.

Ondanks de drukte ontstonden er in het land verder geen ellenlange rijen wachtend blik. Aan het eind van de middag stond het verkeer op de A4 geruime tijd stil door de nasleep van een betrekkelijk klein ongeval dat rond kwart over vijf gebeurde. De politie sloot de weg richting Amsterdam ter hoogte van Leiderdorp ruim een uur af om het ongeval te reconstrueren. Dat resulteerde in een rij auto’s over een lengte van zeven kilometer. Deze loste snel op nadat de weg werd vrijgegeven.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden