Zelfs de kankerbestrijding vindt uitsluiten rokers discriminerend

Gezondheidsorganisaties, pro- én antirokersverenigingen vinden het discriminatie als een sollicitant wordt afgewezen omdat deze rookt. Brussel niet.

Europees commissaris van werkgelegenheid en sociale zaken, Vladimir Spidla, ziet het uitsluiten van rokers niet als discriminerend. Na toetsing van het Europese recht heeft Spidla laten weten dat een werkgever expliciet om een niet-roker mag vragen. „Het is immers geen uitsluiting op grond van ras, etniciteit, invaliditeit, leeftijd, seksuele oriëntatie, religie of geloof”, laat hij in een schriftelijke reactie weten.

Totaal niet haalbaar, denkt Ton Wurtz van de stichting Rokersbelangen. „Het is een volstrekt belachelijke proefballon, waarmee je een heel leger aan werklozen creëert. Mensen die gewoonweg niet meer aan het werk kunnen. Dat staat haaks op de overheidsmaatregelen om de arbeidsmarkt toegankelijker te maken. In plaats van een soepeler beleid wordt er nu juist een grote muur gebouwd.”

Ook aan de andere kant van het ’rokersspectrum’ wordt deze mening gedeeld. Stivoro, de stichting die zich hard maakt voor een rookvrij Nederland, noemt de kwestie onomwonden een vorm van discriminatie. „De zaak draait voornamelijk om het feit dat de rokende werknemer zou stinken. Maar sollicitanten puur en alleen weigeren om hun geur gaat te ver. Daarnaast is de insteek wel heel ver verwijderd van waar het echt om gaat: de schadelijkheid van het roken.”

Het Astmafonds discrimineert volgens de maatstaven van Stivoro. Het fonds heeft naast het gebruik van tabak, ook parfum en aftershave verboden. Een woordvoerder: „We willen representatief zijn én frisse lucht op de werkplek. Daarom mag naast het gebruik van luchtjes, ook niet gerookt worden tijdens werktijden.”

De Nederlandse Hartstichting en KWF Kankerbestrijding hebben eveneens een rookverbod in het contract staan. Een woordvoerster van KWF: „Je kunt natuurlijk niet ergens een sigaretje gaan roken als je net voorlichting gegeven hebt. Je hebt immers een voorbeeldfunctie. Maar als het roken in de privé-sfeer verboden wordt, dan ben je mensen aan het uitsluiten. We doen er als stichting alles aan om het roken tegen te gaan, maar dit soort uitspraken gaat veel te ver, en komt niet overeen met de Grondwet.”

Werkgeversorganisatie, VNO-NCW: „Je kunt je afvragen of de Europese Commissie zich hier wel mee bezig zou moeten houden. Het gaat om belangrijkere dingen in Europa.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden