’Zeg 'ns Aaa’ is terug, nu bij RTL en nog bij de tijd ook

20.00 uur, RTL 4

,,Met de assistente van dokter Van der Ploeg!” Deze legendarische woorden van Mien Dobbelsteen zijn vanaf vandaag weer wekelijks te horen op televisie. Niet bij de Vara, waar de Komedie twaalf jaar lang (tot 1993) werd uitgezonden, maar bij RTL 4. De succesvolste Nederlandse comedyserie aller tijden, ’Zeg ’ns AAA’, is terug met dertien nieuwe afleveringen waarbij de tijd in huize Van der Ploeg vanzelfsprekend niet heeft stil gestaan. Schrijver Chiem van Houweninge Sr: ,,Mijn vrouw Marina en ik schrijven alles samen en hebben de verhaallijnen en personages in ’Zeg ’ns Aaa’ helemaal naar deze tijd vertaald. Net als voorheen, zullen ook nu de wortels van de verhalen in onze maatschappij verankerd zijn met als spil van dit alles onze enige echte assistente van dokter van der Ploeg: Mien Dobbelsteen.”

Gert-Jan van der Ploeg (Hans Cornelissen) heeft inmiddels de dokterspraktijk van zijn moeder Lydie overgenomen. Hij heeft zijn handen vol aan de groeiende praktijk en het patiëntenbestand dat steeds multicultureler wordt. Gert-Jan is herenigd met zijn oude liefde Wieb Lansberg (Kiki Classen), die haar schilderskwaliteiten verruild heeft voor een carrière in de mode. Pim (Job Bovelander), de 17-jarige zoon van Gert-Jan uit zijn eerste huwelijk met Pien, woont nu bij zijn vader. Hij is uitgegroeid tot een leuke, intelligente jongen met grote interesse voor games, gadgets én vrouwelijk schoon. Hierdoor schiet zijn school en huiswerk er wel eens bij in.

Mien Dobbelsteen (Carry Tefsen) is nog altijd de spil in het huishouden en de praktijk van dokter Van der Ploeg. Ze is nooit te beroerd om haar mening te ventileren, waarbij ze absoluut geen blad voor haar mond neemt. De moeder van Mien, Nel Kalkman (Coby Timp), is op haar tachtigste het bejaardentehuis ontvlucht en bij haar dochter ingetrokken. Nel Kalkman vindt zichzelf nog niet rijp voor zo’n oord, want ze staat nog volop in het leven. Ze kleedt en gedraagt zich echter veel te jeugdig volgens Mien, die zich vaak schaamt voor haar moeder. Priscilla (Ellen Pieters), het nichtje van Mien en kleindochter van Nel, zwaait de scepter - of beter gezegd de fles - in haar buurtcafé ’Het Bolwerk’.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden