zaterdag29gids

ACTUALITEITEN

EenVandaag Deze week neemt het langstzittende raadslid van Nederland, Roel van Duijn, afscheid. In 1969 werd hij gekozen in de Amsterdamse raad, voor Provo. Zijn politieke loopbaan ging via de Kabouters, de PPR, de Groenen Amsterdam/De Groenen naar GroenLinks. Tegenwoordig heeft hij als liefdesverdrietconsulent een therapiepraktijk waarin hij mensen met liefdesverdriet helpt. Dat neemt zoveel tijd in beslag dat Van Duijn afscheid neemt van de politiek. EenVandaag fietst met hem langs roemruchte plekken in Amsterdam (18.55 uur, Nederland 1).

INFORMATIEF

Kassa Het CBR is in Nederland belast met de controle op rijbewijzen. Wie om medische redenen niet meer zou mogen rijden, krijgt dus met het CBR te maken. Maar wie een oproep voor een gezondheidscheck van het CBR mist, kan zomaar zijn rijbewijs voorgoed kwijt zijn. Verder: tegenwoordig lijken oplichters hun werkterrein te verplaatsen naar het internet. Zo blijkt het kopen van een auto via sites als Marktplaats niet zonder risico te zijn. In ‘Kassa’ de speurtocht naar de criminelen, en antwoord op de vraag waarom de politie nauwelijks iets met aangiften van online-fraude doet (18.55 uur, Nederland 1).

In de Schaduw van het Nieuws: Blijven of Breken? Twee partners van alcoholisten en een kind met een alcoholistische vader praten over de keuze die zij maakten. Schaduwgast in deze uitzending is dichter/schrijver en ex-drinker Bart Chabot. (21.15 uur, Nederland 2).

PRAATSHOWS

In Schrijvers op de veranda is auteur Susan Smit te gast bij Rik Felderhof. Als vijftienjarig meisje begon Susan Smit haar carrière als fotomodel. Ze ontpopte zich als een literaire vlinder, die bewezen heeft langer dan een dag te kunnen vliegen (20.25 uur, Nederland 2).

CULTUUR

In Avro Kunstuur worden vier studenten die een studiebeurs ontvingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, vijf weken lang gevolgd. Vier talenten uit vier verschillende disciplines die nu in vier verschillende Europese steden een stuk dichter bij hun droom komen. In Parijs, Londen, Milaan en Cambridge vervolgen zij hun studie maar komen zij zichzelf ook tegen, zo zonder familie en vrienden. ‘Talent maar geen cent’ volgt hun weg, het dagelijkse leven, de scholen, de moeilijke momenten, hun inspiratie en de passie voor hun vak (17.00 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden