Zaken gaan zeer voorspoedig voor Luxaflex-fabrikant Hunter Douglas

Luxaflex-fabrikant Hunter Douglas heeft een pittige winstsprong gemaakt. Over de eerste negen maanden van dit jaar noteerde het bedrijf een nettoresultaat van 71,5 miljoen euro (f 158 miljoen) tegen 65,4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

ROTTERDAM

De omzet zwol aan van 927 miljoen tot 994 miljoen euro (f 2,2 miljard gulden), zo maakte de producent van raambekleding en bouwartikelen gisteren voorbeurs bekend. Goede zaken deed Hunter Douglas in Europa, Noord-Amerika en Azië. Daarentegen werd de onderneming in Latijns-Amerika en Australië met een lagere winst en omzet geconfronteerd. - Arcadis, ingenieursbureau (voorheen:Heidemij) heeft in het derde kwartaal met 4,1 miljoen euro (f 9,06 miljoen) 11 procent meer nettowinst binnengehaald.

De omzet groeide met ruim 5 procent tot 160 miljoen euro (f 354 miljoen). Het resultaat over de eerste negen maanden van het bedrijf uit Arnhem klom van 10,2 miljoen tot 11,4 miljoen euro. - Unique. Het afketsen van de fusie met branchegenoot Brunel heeft uitzendbureau Unique zes ton gekost. Deze mislukking zal de verwachting voor de jaarwinst van het concern niet negatief beïnvloeden. Gisteren onderstreepte het bedrijf nog eens de verwachting dat de winst per aandeel over heel 1999 20 procent hoger uitkomt. De eerste negen maanden van dit jaar steeg de winst 29,4 procent naar f 47,1 miljoen. Daar moet nog wel f 1,3 miljoen af voor een afschrijving op goodwill voor enkele kleine overnames. Per aandeel kwam de stijging op 17 procent uit. De omzet voor het hele bedrijf steeg 22 procent. Dat kwam mede doordat de cijfers van aanwinsten als Telecom Direct, AIP, Job-In Topmen en Lemmens Consulting in de cijfers zijn opgenomen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden