Job Gosschalk

Zaak-Gosschalk na bemiddeling gesloten

Job Gosschalk  Beeld ANP Kippa
Job GosschalkBeeld ANP Kippa

De zaak tussen voormalig castingdirecteur Job Gosschalk en een persoon die hem beschuldigde van een mogelijk zedendelict is gesloten. Na een bemiddelingstraject is hiertoe besloten, aldus Richard Korver, advocaat van de aangever.

Of het Openbaar Ministerie Gosschalk alsnog gaat vervolgen, is niet bekend. Het OM wilde de mediation eerst afwachten. Justitie zal rekening houden met de wensen van beide partijen, zegt het OM.

Job Gosschalk raakte twee jaar geleden, toen de #MeToo-beweging Nederland bereikte, in opspraak nadat verschillende mannelijke acteurs hem beschuldigden van seksueel wangedrag. Gosschalk erkende dat hij grenzen had overschreden. Daarop vertrok de castingdirecteur bij Kemna Castings, waar de voorvallen zich hadden afgespeeld.

Een jaar geleden kreeg de zaak een staartje toen iemand aangifte deed tegen Gosschalk. Een opmerkelijke stap, omdat acteurs het over het algemeen niet aandurven uit de anonimiteit te stappen en aangifte te doen, zo bleek uit onderzoek van meldpunt Mores.online.

Nu zijn Gosschalk en de aangever er samen uitgekomen. Ze laten weten dat ze in de mediation hebben gehoord hoe ieder de gebeurtenissen heeft beleefd. Gosschalks advocaat Gerard Spong zegt ‘geen enkele uitspraak’ te kunnen doen over hoe het OM de zaak zal afdoen. Eerder zei hij al dat Gosschalk ‘betwist dat hij ook maar enig strafbaar feit heeft gepleegd’. Trouw

Lees ook:

Aangifte tegen voormalig castingdirector Job Gosschalk

Tegen voormalig castingdirector Job Gosschalk is aangifte gedaan. Hij wordt op korte termijn als verdachte gehoord. Het betreft een mogelijk zedendelict, laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

Acteurs durven geen aangifte te doen van seksueel wangedrag

Bijna dertig klachten zijn binnengekomen bij het meldpunt voor seksueel wangedrag van de cultuursector. Geen van de melders was bereid om aangifte te doen, omdat dat niet anoniem kan.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden