Yoga waarvan je baby's krijgt

Vergeet zwangerschapsyoga - oefeningen waarmee de zwangere vrouw (soms doet ook de partner mee) zich fit probeert te houden. Er is nu yoga waarvan je sneller zwanger wordt, meldt Yoga Magazine. En de man is er niet bij nodig. Althans, niet in de yogaklas. Hoe dat werkt? Tijdens een oefening laat yogadocente Rika Lukac haar pupillen dingen zeggen als: "Glimlach voorzichtig eens naar je baarmoeder." Dat zou stress verlagen. Want hoe minder stress, hoe groter de kans op een zwangerschap, is de redenering.

En anders helpt misschien de hurkzit, een pose waarvan het bekken wijder wordt, volgens Lukac. Of de oefening met de benen tegen de muur, die zuurstof naar het bekken moet leiden, of de zijwaartse strekstand die afvalstoffen van stress heet af te voeren. Volgens de yogadocente werpt haar programma 'in de meeste gevallen letterlijk zijn vruchten af'.

Koorddanser, 'maandelijks agendamagazine voor bewustzijnsontwikkeling en spiritualiteit', belt met paragnosten van 0900-lijnen. Om raad te vragen over een bijholteontsteking: wat heeft die te betekenen? Alle drie de helderzienden, Gerrit, Lenny en Bodhi, komen met een ander antwoord. Maar gevraagd naar het favoriete thema van de gemiddelde beller, zijn de paraganosten verrassend eensgezind. Met stip op nummer 1: de liefde.

De kwesties in het Nieuw Israëlietisch Weekblad zijn ernstiger. 'Er is weer gedonder tussen Israël en Hamas', verwoordt columniste Natascha van Weezel het. "Natuurlijk is het heel erg dat Israël al tijden beschoten wordt door raketten en natuurlijk moet je dat op een gegeven moment een halt toeroepen, maar beseft men wel voldoende dat er in Gaza meer mensen wonen dan alleen de leiders van Hamas?"

Van Weezels linkse vrienden wierpen haar in de kroeg voor de voeten dat 'de Joden eens moeten ophouden met altijd maar de Tweede Wereldoorlog erbij te slepen als excuus om anderen te mogen terroriseren'. "De tranen sprongen me in de ogen", schrijft Van Weezel. Gelijktijdig krijgt ze een sms'je. Haar ex-vriend. "Dat we de Palestijnen moeten vermorzelen." Van Weezel weet het niet meer. "Wat moet ik vinden? Ben ik een slechte Jood?" Ze stort zich op haar werk. "Om niemand te hoeven spreken."

Een week later gaat ze met haar beste vriendin, een half-Marokkaanse, naar de stad. "Ze vraagt hoe het met me gaat, ik zwijg. Dan zegt ze: 'Die klote-oorlog ook altijd!' Het enige wat ik wil, is haar omhelzen."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden