WVC overweegt maatregel tegen Kampens ziekenhuis

Van een onzer verslaggeefsters KAMPEN - Op de afdeling intensive care van het Kamper Stadsziekenhus zijn in de laatste week van februari twee patienten overleden. Inspecteur W. Spiers voor de volksgezondheid in Overijssel en Flevoland legt verband tussen de beide sterfgevallen en de gebrekkige wijze waarop het ziekenhuis medisch/organisatorisch functioneert.

Spiers had al in januari in een rapport de slechte onderlinge communicatie en taakafbakening in het ziekenhuis aan de kaak gesteld. Verpleegkundigen vonden bij voorbeeld geen gehoor bij de artsen. De situatie was voor hem reden de minister van WVC te adviseren tegen het ziekenhuis op zeer korte termijn zowel preventieve als disciplinaire maatregelen te nemen om ongelukken te voorkomen. Spiers: "Het is pijnlijk dat zich zo snel hierna twee sterfgevallen hebben voorgedaan."

Naar aanleiding van de rapportage beraadt het ministerie van WVC zich op maatregelen tegen het Kampense ziekenhuis. Een commissie van het Stadsziekenhuis onderzoekt beide sterfgevallen. Spiers vindt dat het Kampense ziekenhuis het beste kan samenwerken met een van de beide Zwolse ziekenhuizen. "Maar gedwongen samenwerking werkt niet, en na deze sterfgevallen is het Stadsziekenhuis nog minder aantrekkelijk voor de twee anderen."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden