Wubbo Ockels, 46, ruimtevaarder, aanvaardt ...

Wubbo Ockels, 46, ruimtevaarder, aanvaardt zijn deeltijdhoogleraarschap aan de Technische universiteit Delft op 24 maart.

Dr. T. J. M. van Els, hoogleraar toegepaste taalwetenschap, wordt per 1 januari 1994 rector magnificus van de Katholieke universiteit Nijmegen (KUN). Van Els volgt prof. dr. A. J. M. Plasschaert op, die zich niet herkiesbaar stelt.

H. C. F. M. Straus is benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor verpleeghuiszorg. Hij volgt mevrouw G. M. P. Cornelissen op.

Drs. W. J. Deetman, de voorzitter van de Tweede Kamer, is benoemd tot voorzitter van het bestuur van de Nederlandse School voor openbaar bestuur. Hij volgt H. Wiegel, de commissaris van de koningin in Friesland op.

De Amerikaanse actrice Helen Hayes is op 92-jarige leeftijd overleden. Hayes' carriere speelde zich in Hollywood en op Broadway af. Voor haar filmrollen ontving ze twee Oscars, terwijl in Broadway een theater naar haar werd genoemd. In 1931 kreeg ze voor 'The Sin of Madelon Claudet' een Oscar. Het jaar erop stond ze als Britse verpleegster in de eerste wereldoorlog tegenover Gary Cooper in 'A Farewell to Arms'. In 1970 ontving ze weer een Oscar, ditmaal voor haar rol in de rampenfilm 'Airport'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden