Wordt het de Heineken Music Hall?

*De plek is gekozen: als het aan het Comité Bam ligt, vindt het benefietconcert dat Bam aan een weeshuis of school moet helpen, plaats in de Heineken Music Hall in Amsterdam, op 1 februari. Of de HMH het comité matst voor het goede doel, weet woordvoerder Behnam Taebi nog niet.

De Heineken Music Hall zelf trouwens ook niet; volgens een woordvoerster is er nog maar een eerste contact geweest en staat zelfs de datum niet echt vast. Het is allemaal nog 'onderwerp van intern overleg' en het 'hangt van de condities af'.

Daaronder is natuurlijk begrepen het programma van de avond: het comité heeft nog geen artiesten kunnen strikken.

Maar nu, zegt Behnam, kunnen degenen die op artiesten jagen melden waar en wanneer het concert zal plaatsvinden. En daarom heeft hij goede hoop dat de welwillende maar vrijblijvende reacties die verzoeken tot nu toe opleverden, zullen opbloeien tot concrete toezeggingen.

Comité Bam is niet de enige organisatie die een benefietconcert organiseert. In Utrecht zal eind februari in 'een grote zaal' een avond met klassieke Iraanse muziek worden gehouden, zegt Wieland Eggermont van muziekcentrum Rasa. Dat is dan onder andere een hommage aan de in Bam omgekomen zanger Iraj Bastami.

In Amsterdam zal het Tropeninstituut eveneens, op een nog nader te bepalen datum, iets doen met Iraanse muziek. Dat bijt elkaar allemaal niet, zeggen zowel Eggermont als Taebi van Comité Bam. Op de www.comitebam.nl zullen alle initiatieven worden aangeprezen. Evenals het inmiddels geregelde bankrekeningnummer: 45.57.94.405.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden