Wisselvallig weer

Nederland is vandaag omsingeld door lagedrukgebieden. Deze gebieden liggen nog op redelijke afstand en bevinden zich ten westen van Frankrijk, boven Scandinavië en ten noordwesten van Ierland. Hierdoor houdt de wind zich vandaag redelijk gedeisd, maar dat gaat wel veranderen. Vandaag ontstaat boven Het Kanaal een nieuw lagedrukgebied dat via Nederland naar het noordoosten trekt. In het centrum van het laag staat weinig stroming en van de wind hebben we vandaag niks te vrezen. Morgen trekt het lagedrukgebied verder naar de Noordzee en bevinden we ons aan de zuidflank van het druksysteem. De drukverschillen nemen toe met als resultaat dat de wind weer flink kan aanzwellen. Ook de dagen daarna zijn we nog niet verlost van de wind. Het lagedrukgebied blijft nog een tijdje boven zee tollen voordat het halverwege de week definitief naar het oosten vertrekt.

Vandaag begint de dag bewolkt met een enkele bui in het zuiden. In de loop van de ochtend breidt de buiigheid zich uit richting het noordoosten van het land. Daarbij is in het oosten ook kans op een enkele onweersbui. Later in de middag neemt in het zuiden de buiigheid wat af en kan tijdelijk nog even de zon doorbreken. Er staat weinig wind en deze draait overdag van het oosten langzaam naar het (zuid)westen. De middagtemperatuur komt uit tussen 20 graden in het westen en 23 graden in het oosten. Vanavond verdwijnen de buien in het noorden, maar vanuit het zuiden trekt later in de avond en vannacht een neerslaggebied over het land.

Morgen verdwijnt in de ochtend de neerslag naar het noordoosten en is er weer wat ruimte voor de zon. Heel lokaal kan een lichte regenbui ontstaan. Er staat een matige en aan de kust (vrij) krachtige wind uit het (zuid)westen en daarbij wordt het ongeveer 20 graden. De dagen daarna verlopen wisselvallig en fris met redelijk wat wind en maxima rond 19 graden.

Extremen op 06 augustus
Hoogste maximum: 33,9 in 2003

Laagste minimum: 5,4 in 1913

Meeste neerslag: 14,9 mm in 2001

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden