Winst Ordina vorig jaar met elf procent gedaald

(Novum/Betten) - Ordina heeft over 2006 een nettowinst behaald van EUR 25,8 miljoen, een daling van 11% ten opzichte van de EUR 29 miljoen een jaar eerder. Dat heeft de Nieuwegeinse IT-dienstverlener dinsdag bekendgemaakt. Analisten gingen gemiddeld uit van een nettowinst van EUR 26,6 miljoen.

Per verwaterd aandeel steeg de winst van EUR 0,74 naar EUR 0,86, waar analisten EUR 0,81 hadden voorzien. Ordina stelt een dividend voor van EUR 0,20 per aandeel in contanten, wat gelijk is aan het dividend over 2005.

Ordina realiseerde over 2006 een omzet van EUR 530,4 miljoen, een groei van 19,5% ten opzichte van 2005 toen een omzet van EUR 443,9 miljoen werd gerapporteerd.

Het EBITA kwam uit over 2006 uit op EUR 47,8 miljoen. "In deze EBITA is een eenmalige bate ingevolge de harmonisatie van pensioenregelingen begrepen van EUR 4,6 miljoen. Exclusief deze eenmalige bate stijgt de EBITA naar EUR 43,2 miljoen, een stijging van 22% ten opzichte van 2005", zo geeft Ordina aan.

De automatiseerder maakte bij de bekendmaking van de resultaten eveneens haar doelstellingen voor het huidige boekjaar en de lange termijn bekend. "Groeiversnelling wordt met name ingezet op Application Outsourcing en BPO (Business Process Outsourcing ), teneinde de stabiliteit in omzet en winstgevendheid door de cyclus heen te vergroten", zo stelt het bedrijf.

Bij een aanhoudend positief marktklimaat verwacht Ordina in de komende jaren een verdere groei van de EBITA-marge, tussen de 10 en 15%. Voor 2007 verwacht Ordina een omzetniveau te zullen realiseren in de bandbreedte van EUR 660 tot EUR 690 miljoen en een EBITA in een range van EUR 60 tot EUR 67 miljoen.

"Naast goede resultaten kenmerkt het afgelopen jaar zich door de aankondiging van een aantal grote outsourcingscontracten, zowel van applicatiebeheer als van business processen, die de steeds sterkere positionering van Ordina als specialistisch dienstverlener bevestigen", zo stelt bestuursvoorzitter Ronald Kasteel.

De CEO stelt dat zowel de omzet als de EBITA in lijn zijn met de in augustus 2006 afgegeven verwachtingen. "Met een omzetstijging op onze kernactiviteiten van 30% zijn we er wederom in geslaagd marktaandeel te winnen."

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden