Winst LSE daalt 43% in eerste halfjaar

(Novum/Betten) - De London Stock Exchange (LSE) heeft over het eerste halfjaar van het boekjaar 2005/06, eindigend op 30 september, een nettowinst gerealiseerd van GBP 20,6 miljoen, wat een daling betekende van 43% ten opzichte van de GBP 36,1 miljoen een jaar eerder.

Dat heeft het Britse beursbedrijf donderdag bekendgemaakt. De verwaterde winst per aandeel over de eerste zes maanden van dit jaar bedroeg 9,5 pence, tegen 12,7 pence in dezelfde periode vorig jaar. Alle cijfers zijn op basis van IFRS.

Voor bijzondere posten zag het Britse beursbedrijf de operationele winst toenemen van GBP 40,9 tot GBP 50,8 miljoen. Na aftrek van deze posten daalde het bedrijfsresultaat van GBP 45,5 miljoen tot GBP 25,1 miljoen in de eerste helft van dit jaar.

Het interim dividend wordt verdubbeld, zo meldde het beursbedrijf bij de presentatie van de halfjaarresultaten van 2,0 pence tot 4,0 pence.

De London Stock Exchange zegt zelf een sterke handelsprestatie te hebben neergezet en voldoende cash te genereren. Als gevolg daarvan wil het beursbedrijf GBP 250 miljoen terug laten vloeien in de zakken van aandeelhouders.

De omzet kwam uit op GBP 136,1 miljoen. Daarmee realiseerde het beursbedrijf een omzetstijging van 15% ten opzichte van een jaar eerder, toen de omzet op GBP 118,3 miljoen uitkwam.

Onlangs werd bekend dat de Britse concurrentiecommissie (CC) een overname van het Britse beursbedrijf door Deutsche Borse of Euronext door zal laten gaan, onder bepaalde voorwaarden. In het geval van Euronext zou de rechtstreekse invloed van Euronext over de clearinginstelling LCH.Clearnet moeten worden opgeheven.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden