'Winnend' racket Krajicek voor kinderen Suriname

Het tennisracket waarmee Richard Krajicek, als eerste Nederlander in de geschiedenis, Wimbledon won, is te koop voor een goed doel. Stanley Franker, coach van het Nederlandse Davis Cup-team en vroegere trainer van de Wimbledon-kampioen, kreeg het racket van Krajicek cadeau.

BIJDRAGE: ANITA LOWENHARDT

Franker had van de stichting Tamara, een stichting voor hulp aan kansarme kinderen in Suriname, het verzoek gekregen Krajicek een sport-relikwie te vragen ten behoeve van de veiling die Tamara op 1 september organiseert ter gelegenheid van haar vijfjarig bestaan.

Stanley Franker stelde echter als voorwaarde dat het racket niet op de veiling, maar via de media verkocht zou worden, omdat hij verwacht dat het op die manier veel meer zal opbrengen. Dat het Wimbledon-racket veel geld zal opbrengen is wel zeker, al was het maar omdat zowel Richard Krajicek als zijn tegenstander in de Wimbledon-finale, Malivai Washington, hun handtekening op het racket hebben gezet.

Er kan op het racket geboden worden tot 1 oktober. Daarna krijgen de 25 hoogste bieders nog de gelegenheid het uiteindelijk hooste bod te realiseren. De biedingen kunnen alleen schrifelijk gebeuren bij de stichting Tamara, postbus 4100, 1620 HC Hoorn.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden