Winkeliers

Veel mensen dachten de sneeuwschep nooit meer te hoeven gebruiken, maar afgelopen anderhalve maand bleek dat ze daarin ongelijk hadden. Winterartikelen worden flink verkocht.

En lang niet alleen sleeën en schaatsen doen het goed. Mensen slaan massaal vogelhuisjes, vogelvoer, sneeuwschuivers en (vooral) strooizout in. „Producten die verband houden met het winterweer nemen een grote vlucht”, weet ook Mariska Odijk van Agri Retail bv, de organisatie achter Welkoop en BoerenBond. Tussen 1 december en 31 januari werd in deze winkels bijna negen procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. „Dankzij een vooruitziende blik, hebben wij meer producten ingekocht dan normaal. En dat blijkt een goede zet. Ondanks het extreme weer hebben we de afgelopen weken bijna nooit een tekort aan artikelen gehad.” Wel was er korte tijd een tekort aan strooizout.

Het winterse weer doet de omzet van de Welkoop- en Boerenbondwinkels in ieder geval goed. Odijk: „De verkoop van sneeuwartikelen ligt ruim boven het gemiddelde. In december en januari zijn er 61.000 sneeuwschuivers verkocht en 4.500.000 kilo strooizout.”

De artikelen verliezen bovendien nog niet aan populariteit. „We kregen in januari wekelijks vijfduizend sneeuwscheppen binnen en die worden allemaal verkocht”, verwacht Odijk. „Zolang het dit weer blijft, is dat ook wel nodig.”

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden