William en Kate hebben hun zoon een naam gegeven

De Britse prins William en zijn vrouw hertogin Kate hebben hun zoon een naam gegeven. De jongen heet George Alexander Louis. Dat heeft Kensington Palace, waar het echtpaar woont, woensdagavond meegedeeld.

Het kind is de derde in de lijn van troonopvolging, na grootvader Charles en vader William. Zijn officiele titel is zijn Koninklijke Hoogheid Prins George van Cambridge.

Er werd verwacht dat het paar een traditionele naam voor hun zoon zouden kiezen. De laatste koning die George heette, was George VI. Hij regeerde van eind 1936 tot begin 1952 en was de vader van koningin Elizabeth.

George was ook de naam waar het meest op is gegokt door Britten.

Relatief snel
De naam van de baby is relatief snel bekend gemaakt. Na de geboorte van zijn vader, Prins William, in 1982, duurde dat zeven dagen. Het duurde maarliefst een maand voordat de naam van Prins Charles, de grootvader van de baby, in 1948 bekend werd.

Alle geboortes in Engeland, Wales en Noord-Ierland moeten, ongeacht de afkomst van de baby, binnen 42 dagen worden geregistreerd.

George I - VI
De eerste George kwam in 1714 op de troon. Hij was de eerste vorst uit het huis Hannover, nadat koningin Anne uit het huis Stuart zonder opvolger was overleden. George I was de eerste van vier Georges die tot en met 1830 achter elkaar de Britse troon bezetten. In de 20ste eeuw regeerden koning George V en George VI.

'Royal Baby niet vernoemd naar Willem-Alexander'
Op sociale media als Twitter wordt volop gespeculeerd naar wie de baby is vernoemd. Royaltywatcher Mark van der Linden grapt dat koning Willem-Alexander misschien wel als peetoom van zijn naamgenoot zal worden aangewezen. De naam zou volgens hem ook kunnen verwijzen naar de Schotse koning Alexander III. Zijn derde naam, Louis, heeft de pasgeboren prins van Cambridge ook niet van een vreemde. Zijn vader heet namelijk William Arthur Philip Louis.

Maar wie denkt dat de tweede naam van prins George naar onze koning verwijst, heeft het mis. Alexander is waarschijnlijk een vernoeming naar een van de namen van koningin Elizabeth, die voluit Elizabeth Alexandra Mary Windsor heet.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden