Willem II en Hulshoff uit elkaar

TILBURG - Directeur voetbalzaken Barry Hulshoff vertrekt per 1 maart bij Willem II.

Volgens beide partijen is in ,,goed overleg'' besloten uit elkaar te gaan. De oud-Ajacied is in dienst sinds 1 augustus 2002.

Hulshoff krijgt geen opvolger bij Willem II, dat begin deze week ook al trainer-coach Mark Wotte naar Feyenoord zag overstappen. ,,Door een interne herverdeling van taken past de functie van directeur voetbalzaken niet langer bij de organisatiestructuur'', aldus de clubleiding. Volgens het bestuur hebben ook financiële overwegingen een rol gespeeld bij de beslissing om de functie op te heffen.

Het nieuwe bestuurslid voetbaltechnische zaken Pieter-Jan Wassing zal op technisch gebied vooral beleidstaken behartigen. Op het uitvoerende vlak neemt hoofdscout Gerard Wielaert enkele activiteiten op zich.

Hulshoff en Wotte lagen vorig jaar veelvuldig met elkaar overhoop. De directeur verweet zijn trainer ondermeer een behoudende speelwijze (4-4-2 in plaats van 4-3-3), de coach betichtte zijn voetbalchef van slechte communicatie, zowel intern als extern. Wotte, die zich nooit gesteund voelde door Hulfshoff, stapte begin deze week opgelucht over naar Feyenoord.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden