Willem-Alexander en Emily zijn bevriend, nog geen verloving

Prins Willem-Alexander (27) heeft het stevig te pakken van de 24-jarige Leidse rechtenstudente Emily Bremers. De Rijksvoorlichtingsdienst ontkent de vriendschap niet, maar zegt er in dit stadium verder geen boodschap aan te hebben.

“Wij beschouwen het als een privé- aangelegenheid van de prins en daarover doen wij geen mededelingen. Een verloving is op korte termijn niet te verwachten”, was gisteren het commentaar.

Prins Willem-Alexander doet er zelf minder geheimzinnig over. Tijdens zijn ontmoeting met de leden van de Buitenlandse persvereniging waarbij hij vorige week zijn aandacht trekkende uitspraken over 5 mei deed, kwam ook zijn liefdesleven ter sprake. De prins bevestigde bevriend te zijn met Emily. Hij voegde er meteen aan toe dat een eventuele verloving nog wel even op zich zal laten wachten.

Emily Bremers is niet de eerste vrouw met wie de prins nauwe vriendschapsbanden aanknoopte. In het verleden was hij een paar jaar hecht bevriend met de Blaricumse Yolande Adriaansens. Zij zette tot verdriet van de prins zelf een punt achter de relatie omdat zij een toekomst als koningin niet zag zitten. Daarna verscheen de Haagse Barbara Boomsma ten tonele. Die romance was kortstondiger.

Eerder werd de prins gekoppeld aan Paulette Schröder, dochter van de Martinair-directeur. Paulette verschijnt nog regelmatig in het gezelschap van de prins. Maar die contacten zouden moeten worden gezien als een gewone vriendschap, die dateert uit de tijd toen Alexander en Paulette kinderen waren. Martin Schröder en zijn vrouw behoren tot de vriendenkring van de Oranjes.

Nu is het dus Emily. Dat de prins weer op het liefdespad is, werd vorige maand onthuld door Freddie Heineken, die als huisvriend van de Oranjes goed op de hoogte is. Geïnterviewd door HP/De Tijd werd Heineken de vraag voorgelegd of het waar is dat hij zijn Amsterdamse woning wel eens beschikbaar stelt aan de Oranjeprinsen. Heineken ontkende gelegenheidsgever te zijn, maar voegde er meteen aan toe dat dit niet inhoudt dat het niet meer zo close is tussen hem en de Oranjes. Hij had onlangs nog gedineerd met Alexander en diens nieuwe vriendin! Dat deed de publieksbladen, nu er weinig meer valt te melden over de zieke prins Bernhard, tot actie overgaan.

Weekend kwam vorige week als eerste met het verhaal dat Emily Bremers het meisje is waarmee Willem-Alexander gaat trouwen. Het blad publiceerde een fotoserie van Emily en slaagde erin de vriendin van de prins in de trein van Amsterdam naar Leiden te fotograferen, verdiept in NRC/Handelsblad.

Emily's gangen waren uitvoerig nagegaan. Zo wist het blad te melden dat de nieuwe vriendin van de prins tijdens haar dagelijkse treinreis wel eens een dutje doet.

Emily woont evenals prins Willem- Alexander op het Leidse Rapenburg. Momenteel loopt zij stage bij het Amsterdamse advocatenkantoor Stibbe Simont. Nu haar vriendschap met de kroonprins openbaar is geworden, heeft Emily tijdelijk haar intrek genomen bij een vriendin.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden