Wildplukken is weer helemaal in

Eten wat de natuur biedt, van bessen tot paddestoelen

Het wildplukken beleeft een revival. Althans, dat zeggen de wildplukkers zelf. Jarenlang mocht het nergens, maar nu wordt het op steeds meer plekken weer toegestaan, met 'respect voor de natuur'. Natuurbeleving als dagelijkse kost, eten wat de natuur schaft en gratis aanbiedt: variërend van beukenootjes en kastanjes tot paddestoelen, van eetbare planten en bessen tot waterkers.

Het mag weer. En dus was het gisteren tijd voor de eerste Nationale Wildpluk Conventie op de Nijmeegse heuvelrug. Doel: elkaar ontmoeten, ervaringen delen en recepten uitwisselen. "We gaan dit jaarlijks doen. Een prachtige ervaring, de geboorte van een nieuwe beweging", zei initiatiefnemer Thomas van Slobbe.

Ruim honderd wildplukkers meldden zich gisteren voor een 'foodwalk' en raapten en plukten onderweg van alles dat eetbaar is. Met een beetje knoflook, wat olijfolie, kaas, peper en zout, werd de oogst later in een gezamenlijke picknick bereid èn genuttigd.

Van Slobbe: "We hadden eekhoorntjesbroodsoep, pesto gemaakt van walnoten en zevenblad én salade. Het was geen rariteit, het was een lekkere maaltijd."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden