Wilders: niet moslims maar islam is probleem

(Novum) - Niet de moslims, maar de islam is het probleem waar het Westen zich tegen moet verzetten. Dat schrijft PVV-leider Geert Wilders zaterdag, samen met PVV-Kamerlid Martin Bosma, op de opiniepagina van de Volkskrant. In het stuk benadrukt Wilders dat de islam uniek is en niet te vergelijken is met andere religies.

Zijn critici die stellen dat in elke godsdienst iets mis is, gebruiken drogredeneringen, betoogt Wilders. "De koran is het zeer letterlijke woord van Allah." De tekst is via de profeet Mohammed 'op aarde gekomen' en Mohammed wordt gezien als 'de perfecte mens'. Dat maakt het volgens de PVV'er onmogelijk voor de ware moslim ooit afstand te nemen van de koran of 'het verwerpelijke gedrag van Mohammed'. "Ons probleem ligt bij de ideologie, niet bij de mensen", voegt Wilders toe aan zijn betoog.

Zijn film Fitna, die nog deze maand moet verschijnen, is 'de laatste waarschuwing voor het Westen', schrijft Wilders. "Het gevecht voor de vrijheid is nog maar net begonnen", besluit de PVV-voorman.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden