Wilders mikpunt op Arabische sites

Het Kamerlid Geert Wilders zal op Arabisch-talig internet de honderdduizend hits zeker passeren als hij zijn film over de Koran uitbrengt. Over gebrek aan naamsbekendheid in de Arabische virtuele wereld hoeft hij nu al niet te klagen.

De combinatie ’Nederlandse parlementariër’ en ’Koran’ levert op google ruim 66.000 hits op. Sommige gaan over de aangekondigde film maar de meeste betreffen eerdere escapades van Wilders. Zoals zijn uitspraak dat moslims, om in Nederland te mogen blijven, de helft van de Koran zouden moeten verscheuren en dat hij Mohammed, als hij hem in deze tijd zou tegenkomen in Nederland, als een terrorist zou uitwijzen. En natuurlijk de vergelijking van de Koran met ’Mein Kampf’ van Adolf Hitler.

Een eerste scan levert geen bedreigingen aan het adres van Nederlanders op. Er is veel aandacht voor pogingen om Wilders van zijn voornemen af te brengen en scheldkanonnades richten zich vooral op het Kamerlid.

Een Irakees schrijft: „Kom maar eens naar Falloedja. Dan zal ik je braden en inblikken en terugsturen naar Nederland.” Iemand anders, te oordelen naar zijn taalgebruik eveneens een Irakees, meent: „Als die zwetskous zou weten wie Mohammed (God zegene hem) was dan zou hij een sandaal aan de voeten van die edele profeet willen zijn... God, zorg ervoor dat er meer ’extremisten’ komen die bereid zijn alles op te offeren om de imperialistische complotten te dwarsbomen.”

„Jij misbaksel van een nazi, ik zweer bij de hoge geweldige God dat ze jouw hoofd in de vuilnisbak moeten gooien”, schrijft iemand met een toespeling op Wilders opmerking dat de Koran bij het afval hoort.

Maar een christelijke Kopt uit Egypte zwaait Wilders lof toe: „Hij heeft de Koran echt gelezen. Onze dank uit de diepten van ons hart.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden