Wilders creëert zijn vijanden met zorg

Wie ook maar een beetje heeft doorgeleerd, bestuursverantwoordelijkheid draagt of uit een land van de halve maan komt, kan zich rekenen tot de vijanden van Geert Wilders en zijn acht partijgenoten in de Tweede Kamer. De PVV weet scherper dan de concurrent op de uiterste linker flank – de Socialistische Partij – tegenstanders van het volk te lokaliseren en aan te vallen. De vijand volgens Wilders op een rij gezet.

De islam. De islam is een intolerante, fascistische ideologie. De Koran moet worden verscheurd tot Donald Duck-formaat. Mohammed is een terrorist.

Moslims. Wilders zegt niets tegen moslims te hebben, maar uit al zijn uitspraken blijkt zijn weerzin tegen de volgelingen van islam en Koran. Hij vreest door de aanwezigheid van veel moslims op het Europese continent een zogeheten islamisering van de Westerse samenleving in Europa. Vorig jaar ontwaarde hij een complot: moslims willen Europa koloniseren en de sharia invoeren. Tegenwoordig gebruikt hij regelmatig de term ’islamkolonisten’. Zondag voegde hij er aan toe dat miljoenen moslims die problemen veroorzaken weg moeten uit Europa.

Marokkaanse jongeren. Jongeren die misdrijven plegen zijn straatterroristen die bij voorkeur moeten worden teruggestuurd naar Marokko. Hun ouders zijn daarvoor verantwoordelijk en die zouden bij falende opvoeding ook terugmoeten. Bij rellen moet de politie met scherp schieten. ’Van twee keer een kogel in een knieschijf gaat een preventieve werking uit’, zei hij in het debat over ’Gouda’.

Mensen met dubbele nationaliteit. Politici als Khadija Arib, Nebahat Albayrak en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn verdacht, omdat zij vanwege hun dubbele paspoorten dubbele loyaliteiten zouden hebben. Ze kunnen niet volledig worden vertrouwd. Dit geldt ook voor Nederlandse militairen met een moslim-achtergrond, die bijvoorbeeld in Afghanistan vechten. Die hebben ook geen recht op een leger-imam.

Burgemeesters. De Amsterdamse burgemeester Cohen is ’de slechtste burgemeester van Nederland’ en kopstuk van de pappen-en-nathouden multiculti’s. Ahmed Aboutaleb heet sinds kort ’de Marokkaanse burgemeester van Rotterdam’. Andere burgemeesters, zoals die van Gouda, zijn te ’bang en laf’ om tegen ’Marokkaans tuig’ op te treden. Dit geldt ook voor diverse korpschefs.

Antillen en Antillianen. De overzeese eilanden zijn in de ogen van de PVV roversnesten, bestuurd door een corrupte ’pina-coladamaffia’. Daar moet Nederland via marktplaats.nl van af, aan de hoogst biedende. Antilliaanse criminelen in Nederland moeten worden teruggestuurd naar hun eiland.

De publieke omroep. Bij voorkeur zou de PVV af willen van de linkse staatsomroep, die alleen linkse televisie maakt en een hetze voert tegen rechtse opvattingen en partijen, bijvoorbeeld tegen Wilders en zijn volgelingen. De bazen aan de top zijn graaiers, net als (uiteraard) linkse televisieprominenten. Ook de Wereldomroep moet worden opgedoekt. PVV-Kamerlid Martin Bosma: „Ik zou die neuzen graag omhakken, ooh, ik zie Clairy Polak al liggen.” Dit laatste had hij als een grap bedoeld.

Koninklijke familie. Als Geert Wilders ooit aan de macht komt dan moet de koningin of haar opvolger ’als een haas zo snel uit de regering worden gestuurd’. Dit vanwege haar kersttoespraak in 2007, waarin ze kritiek uitte op de polarisatie in het integratiedebat. Een jaar eerder had hij zich ernstig gestoord aan koningin Beatrix toen zij bij een bezoek aan een moskee in Den Haag accepteerde dat ze geen hand kreeg van diverse imams. Boos was hij ook op kroonprinses Maximá die in een toespraak zei dat de Nederlandse identiteit niet bestond. ’Politiek correcte prietpraat’, meende Wilders.

Femke Halsema. In alles vertegenwoordigt de leider van GroenLinks de aversie van Wilders tegen de ’linkse nachtmerrie’. Halsema en de haren hebben alle discussies over de gevolgen van migratie overgoten met morele verontwaardiging, problemen toegedekt of verdoezeld. GroenLinks is de enige partij waarvan Wilders bij voorbaat heeft gezegd dat hij er niet mee wil regeren, omdat de partij voor de multiculturele samenleving is. Omgekeerd hebben PvdA, SP, GroenLinks, CU en D66 aangegeven zich niet te kunnen voorstellen met de PVV te regeren.

Links. De linkse politiek heeft Nederland naar de verdommenis geholpen door de sluizen wijd open te zetten voor migranten en niets te willen doen om problemen te verhelpen en door oplossingen tegen te houden.

Rechters. Rechters straffen te laag. Bovendien willen ze Geert Wilders en andere islamcritici (bijvoorbeeld cartoonist Nekschot) muilkorven vanwege hun ideeën over de islam en moslims.

De elite. Politici, journalisten, hoge ambtenaren, bestuurders, bonusgraaiers bij corporaties, zorginstellingen, banken én subsidieslurpers; zij staan voor Geert Wilders symbool voor alles wat in Nederland is misgegaan. Soms vat hij de genoemde doelgroepen samen onder de titel: de linkse grachtengordel. „Ze praten alles goed, relativeren alles weg. Goed en kwaad, het is één grote grijze streep geworden zonder begin of eind. De elite is volledig de weg kwijt.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden