'Wij krijgen geen simpele klusjes meer'

Loes Haafkes vindt dat haar baan er interessanter op is geworden

INTERVIEW | ANNA VOSSERS

"Ik kan aan zijn neus zien wat hij bedoelt of denkt", vertelt Loes Haafkes. Al zeventien jaar werkt ze voor de algemeen directeur van Vredestein, een bandenfabrikant uit Enschede met 1500 medewerkers. Sinds medio 2009 is het bedrijf overgenomen door Apollo Tyres, een Indiase bandenfabriek.

Of haar functie nou 'personal assistant' heet of directiesecretaresse, het maakt Haafkes niet uit. Ze stuurt de receptie aan, zorgt voor de kerstpakketten. Ze boekt alle reizen die de medewerkers maken. En ze is een vraagbaak voor het hele bedrijf. "Als de receptioniste iemand aan de lijn heeft en niet weet bij wie ze moet zijn, komt ze naar mij. Maar ook met vertrouwelijke informatie of persoonlijke problemen kloppen ze aan."

De grote verandering sinds ze er kwam werken: vroeger typte een algemeen directeur niets zelf. "De directeuren zijn er zelfstandiger door geworden. De simpele klusjes worden niet meer aan ons gedelegeerd." Hoewel ze soms meewarig toekijkt hoe haar baas nu zelf typt, heeft het haar baan interessanter gemaakt.

"Ik ben van alles op de hoogte en kan namens hem veel dingen doen", zegt ze, want van al zijn e-mails krijgt ze een kopie. Ze beantwoordt de meeste, behalve de heel belangrijke over bedrijfsvoering of strategie. "Toen er geen mail was, kon ik de telefoon naar hem doorverbinden, en dan was het werk klaar. Maar nu ben ik meer een tussenpersoon geworden. Ik krijg tig telefoontjes per week van mensen die zeker weten dat ze de algemeen directeur moeten spreken. Als ik doorvraag weet ik dat dat niet nodig is. Met veel tact vertel ik ze dan dat de directeur een trapje te hoog is."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden