’Wij helpen al veel mensen aan vast werk’

ABU-voorzitter Hans Kamps ijvert voor erkenning van de uitzendbranche. Die kan nog meer mensen, ook kwetsbaren, aan de slag helpen.

Is het niet vreemd dat de uitzendbranche met zijn eigen alternatieve commissie komt?

„Het was goed een onafhankelijke commissie eens naar ons werk te laten kijken. Ze is speciaal nagegaan wat de uitzendsector kan bijdragen om de arbeidsdeelname te verhogen. Als je van de politiek iets wilt, moet je ook heel duidelijk aangeven wat je resultaten zijn. We zijn in een situatie dat er aan de ene kant een groeiende schaarste is aan personeel, terwijl aan de andere kant nog veel mensen thuis zitten, die graag zouden willen werken. Het advies toont aan dat we iets aan die scheefgroei zouden kunnen doen. Er is nog een enorm arbeidspotentieel, maar dan moet je wel iets te bieden hebben.”

De vakbonden zijn toch niet zo gecharmeerd van die uitzendbaantjes. Het is tijdelijk werk en niet altijd onder de beste omstandigheden en met de beste beloning.

„Onze brugfunctie wordt nog nauwelijks erkend. We helpen veel mensen via een tijdelijke baan aan vast werk. Onder hen zijn al veel werkloze ouderen, jongeren die hun school niet hebben afgemaakt en anderen die elders moeilijker aan de slag komen. Ruim een kwart van de uitzendkrachten behoort tot deze groepen. Uit onderzoek dat we samen met het Centrum voor Werk en Inkomen (het CWI, het voormalige arbeidsbureau, red.) hebben gedaan, blijkt dat we als private arbeidsbemiddelaars het net zo goed doen als het publieke CWI. We zijn laagdrempelig en even effectief als opstap naar een baan.”

Wat is u het meest opgevallen in de conclusies van de commissie-De Vries?

„Net als de commissie-Bakker legt ze grote nadruk op scholing om mensen aan de slag te krijgen en te houden. Op zich weet je wel dat opleiding belangrijk is, maar het is kennelijk dé sleutel tot de toekomstige arbeidsmarkt. Het valt niet mee hoe je daar in onze branche mee moet omgaan. Als je 1000 tot 2000 euro in scholing van een uitzendkracht steekt, dan moet die investering ook renderen. We zijn ondernemers. Maar we moeten de functie als opleider en begeleider uitbouwen. We hebben al 1300 leerwerkplekken, maar het kan nogal wat betekenen als je alle uitzendbureaus dit soort arbeidsplaatsen laat aanbieden.”

„We kunnen een rol spelen in het laten doorstromen van mensen. Het baart me zorgen dat velen onder hun competenties werken. Ze hebben een te hoge opleiding voor hun functie, blijkt uit onderzoek van Ecorys. Zorgen dat mensen op de goede plek terecht komen, dat is toch onze kerntaak.”

Eerder kwam de uitzendbranche al met een plan om 250.000 langdurig werklozen aan de slag te helpen. Dat is verzand, gaat het nu wel lukken?

„We zouden graag gebruik maken van de opleidingsfondsen in de bedrijfstakken. Het is nu moeilijk om iemand die 20 jaar in de metaal heeft gewerkt de overstap te laten maken naar een andere sector. Het zou voor onze branche bovendien gemakkelijker zijn als loonkostensubsidies gekoppeld worden aan een werkzoekende. Nu kan een werkgever die alleen aanvragen als hij een jaarcontract biedt. We moeten zoeken naar nieuwe instrumenten om die scholing vorm te geven.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden