’Wij geven drop-outs regelmaat’

Veel studenten studeren nooit af of stoppen met de opleiding. NewSkool biedt hen werk en de mogelijkheid alsnog een diploma te behalen.

Sjaak van de Groep

Directeur Marcella Petrarca (37) van NewSkool is ervaringsdeskundige wat betreft het sjezen van studies. Na twee mislukte opleidingen werkte ze een jaar als receptioniste. Petrarca vond het oersaai. „Ik werd er knettergek van, maar raakte wel weer gemotiveerd om te studeren. Toen ik eenmaal wist wat ik wilde doen, ging het studeren een stuk makkelijker.”

NewSkool is een detacheringsbedrijf dat gesjeesde studenten in vaste dienst neemt en hen ondersteunt in het afronden van hun studie. „Afstuderen is het doel, werken het middel”, zegt directeur Ruud van Tol (47). Van Tol stopte met twee studies aan de TU Delft voordat hij er achter kwam dat het hbo meer op zijn lijf was geschreven. „Scholieren moeten te vroeg een keuze maken en zijn daar vaak nog niet geestelijk rijp voor”, meent Van Tol.

Het Haagse detacheringsbedrijf heeft twaalf studenten in dienst die dezelfde problemen hebben gehad als Petrarca en Van Tol. Overdag doen ze werkervaring op bij bedrijven in de ICT-sector, de financiële of de juridische wereld, en ’s avonds doen ze een opleiding in deeltijd.

Eenmaal binnengekomen bij NewSkool wordt er een hecht clubje gevormd. „We geven de drop-outs regelmaat in hun leven. Als ze niet hoeven te werken, dan moeten ze om 09.00 uur aanwezig zijn om te studeren. We sporten samen, geven ze sollicitatie- en culturele training”, zegt Petrarca. „Ik leer de medewerkers zo beter kennen en kan ze koppelen aan het juiste bedrijf.”

NewSkool betaalt het college- en boekengeld en neemt de studenten direct in vaste dienst. En als ze afstuderen, dan zijn ze niet verplicht om jarenlang te blijven werken bij het bedrijf. Van Tol: „Dat is een moderne vorm van slavernij.” Het personeel van NewSkool verdient aan het begin het minimumloon. Loonsverhoging ligt in het verschiet als hun studieresultaten goed zijn, bijvoorbeeld door het halen van hun propedeuse.

Overdag werken en ’s avonds studeren is een pittige opgave, maar „als je iets gedaan wilt hebben, dan moet je het laten doen door iemand die het druk heeft. Mensen presteren beter als ze druk zijn”, zegt Marcella Petrarca. En presteren is geboden bij het Haagse detacheringsbedrijf. Alleen slimme, gemotiveerde kandidaten maken een kans om binnen te komen bij NewSkool. „We hebben wel eens sollicitanten geweigerd. Gegadigden krijgen eerst een capaciteitentest. Hierna volgt een tweede gesprek en een psychologische test”, vertelt Van Tol.

Volgens Ruud van Tol kampt Nederland nog steeds met een tekort aan hoger opgeleide mensen. „Op den duur kan dat voor een economische belemmering zorgen. Wat wij doen is een druppel op een gloeiende plaat, maar ik geloof wel dat het een bijdrage levert aan Nederland als kennisland.”

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden