Wie wint de Trouw Publieksprijs 1998?

De keuze is aan u, de lezer! U bepaalt wie dit jaar met de eer gaat strijken. Niet een vakjury, maar alle lezers van Nederland tezamen kiezen het Boek van het Jaar.

U beslist welke schrijver op 4 november de prijs van 15 000 gulden krijgt, plus een mooi sculptuur van Jeroen Henneman. De prijsuitreiking is 's avonds te zien bij de Avro op Nederland 1.

Voor de Trouw Publieksprijs 1998 heeft de CPNB, de stichting die Collectief Propaganda maakt voor het Nederlandse Boek, vijftien boeken genomineerd, verdeeld over vijf categorieën. Bij de selectie is vooral gekeken naar de verkoopcijfers.

Nederlandse literatuur

Renate Dorrestein: 'Een hart van steen' Connie Palmen: 'I.M.' Helga Ruebsamen: 'Het lied en de waarheid'

Vertaalde literatuur

Marianne Frederiksson: 'Anna, Hanna en Johanna' John Irving: 'Weduwe voor een jaar' Arundhati Roy: 'De God van Kleine Dingen'

Spannende Boeken A. C. Baantjer: 'De Cock en het lijk op drift' John Grisham: 'De straatvechter' Robert Ludlum:'De Matarese Finale'

Bundels

Herman Finkers: 'Het meisje met de eierstokjes' Yvonne Kroonenberg: 'Het zit op de bank en het zapt' Mart Smeets: 'Een brok in de keel'

Mens en maatschappij

Midas Dekkers: 'De vergankelijkheid' Cees Fasseur: 'Wilhelmina. De jonge koningin' Nico ter Linden: 'Het verhaal gaat. . .2'

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober worden in zeshonderd boekwinkels en bibliotheken, verspreid over het hele land, stemhokjes ingericht. Voor het eerst kan ook in elf stationshallen gestemd worden. Op het stembiljet mag u het vakje rood maken van het boek dat u het mooist vond. U kunt ook zelf een boek noemen van een schrijver die niet is genomineerd, maar aan wie u de prijs zou gunnen. Het boek moet wel verschenen zijn tussen januari 1997 en juli 1998.

Vorig jaar won Anna Enquist. Zij kreeg de prijs voor haar roman 'Het Geheim'. Eerdere winnaars waren Tessa de Loo met 'De Tweeling' (1994), Adriaan van Dis met 'Indische duinen' (1995) en Connie Palmen met 'De vriendschap' (1996).

In deze speciale bijlage voor de Trouw Publieksprijs passeren alle vijftien genomineerde titels nogmaals de revue. Daarnaast geven de vaste medewerkers aan de boekenbijlage van Trouw hun drie eigen voorkeuren. Zulke tips zijn altijd handig, ook met het oog op de komende feestdagen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden