Wie geeft theologie een gezicht?

null Beeld

Twee theologen krijgen een prijs tijdens de Nacht van de Theologie. Naast de auteur van het beste theologische boek is dat degene die theologie het best een gezicht heeft gegeven in de media.

Van onze redactie religie en filosofie

Het publiek kan tot 26 mei stemmen op tien kandidaten. Genomineerd zijn:

Jurjen Beumer

Pastor en directeur van het oecumenisch diaconaal centrum Stem in de Stad te Haarlem. Verbindt spiritualiteit en maatschappelijke betrokkenheid.

Antoine Bodar

Priester, treedt regelmatig op in radio- en televisieprogramma's om commentaar te geven bij nieuws uit de rk kerk.

Erik Borgman

Hoogleraar theologie van de religie, in het bijzonder van het christendom, aan de Universiteit van Tilburg. Houdt zich bezig met het publieke belang van religie en christendom en treedt daarover in de publiciteit.

Frank Bosman

Bosman is 'cultuurtheoloog' en houdt zich bezig met religie, cultuur en de moderne media. Hij is verbonden aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg. Hij blogt en publiceert vaak in tijdschriften en kranten, en op websites.

Abeltje Hoogenkamp

Amsterdamse predikant. Is bedenker en initiatiefnemer van het succesvolle project 'De Preek van de leek', waarbij bekende Nederlanders voor één keer de kansel betreden en nog andere projecten.

Manuela Kalsky

Directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving en tot voor kort hoofdredacteur van het project Nieuw W!J , dat de verschillende groepen in de samenleving met elkaar wil verbinden.

Herman Selderhuis

Hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn, drijvende kracht achter het Calvijnjaar 2009 en tegenwoordig directeur van Refo500, dat in de komende jaren de Reformatie weer onder de aandacht wil brengen. Refo500 kreeg ook internationaal steun.

Roderick Vonhögen

Priester, columnist, podcaster, legt verbinding tussen kerk en sociale media.

Boele Ytsma

De protestantse pastor Boele Ytsma publiceerde twee boeken over twijfelend geloven. Met weblog en internetcommunity wil hij deze groep gelovigen een platform bieden.

Ruben van Zwieten

Van Zwieten is predikant op de Zuidas in Amsterdam en houdt daar kerkdiensten waar hij veel jonge mensen mee bereikt. Van Zwieten is daarnaast ondernemer.

Een vakjury bestaande uit Mieke Lamers (KRO/RKK), Ida Overdijk, Erik Jan Tillema (beiden IKON), Mirjam Sterk (CDA) en Theo Klein (Christelijk Weekblad) kiest de winnaar. Ze laten zich daarbij mede leiden door de publieksstem.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden