Whitney Houston is van iedereen

HARMEN VAN DIJK

Mariah Carey is nooit te beroerd om te vertellen over haar spectaculaire gewichtsverlies nadat ze - bijna een jaar geleden alweer - beviel van een tweeling. Maar nu even niet. Ze is nog te zeer overstuur van het plotselinge overlijden van collega en vriendin Whitney Houston, vorig weekend. Dus zegde ze een gepland tv-interview af. De normale loop der dingen in showbizzland is ernstig verstoord, nu er voor de verandering eens echt iets aan de hand is.

Vandaag wordt Houston in zeer besloten kring begraven, in Newark. De ceremonie wordt gehouden in de New Hope Baptist church, waar ze als 11-jarige haar zangcarrière begon in het koor van haar moeder Cissy. Geen groots publiek afscheid zoals bij Michael Jackson, al kunnen fans de uitvaartdienst wel volgen op internet. Eén videocamera zal alles registreren. "Haar familie heeft haar dertig jaar moeten delen met de stad, het land en de wereld. Dit is hun moment om afscheid te nemen", liet een woordvoerder weten.

Fat chance, zeggen ze dan in de VS. Alles over Whitney's dood ligt op straat. We weten zelfs wat ze at, vlak voor ze dood werd aangetroffen in de badkuip van haar hotelkamer: een hamburger en friet. De kalkoensandwich met jalapeños liet ze onaangeroerd.

Dat een telg van de Jacksonfamilie zo'n verzoek om privacy niet helemaal begrijpt, mag eigenlijk geen verrassing zijn; Janet Jackson, zus van wijlen Michael, voorzag de familie Houston via nieuwszender CNN van goedbedoeld advies. Whitney's 18-jarige dochter Bobbi Kristina moet volgens haar zo snel mogelijk in therapie. "Ik kon niet accepteren dat mijn broer dood was. Toch moet je het loslaten. Het klinkt hard, maar anders ga je er aan kapot." Nou ja, Janet is praktisch familie, zullen we maar zeggen. Eind jaren tachtig had ze een relatie met de vader van het meisje, Bobby Brown. Tenminste, dat beweert de zanger in zijn autobiografie. Nadat Janet het had uitgemaakt greep hij van verdriet naar de fles, schrijft hij. En zo trof Whitney hem niet lang daarna aan. Zij trouwde met Brown en samen experimenteerden ze verder met diverse verdovende middelen, tot hun scheiding in 2007.

Ook Brown maakt zich grote zorgen over dochter Bobbi Kristina, die na het overlijden van Whitney met loeiende sirenes naar een ziekenhuis moest worden gebracht. Maar het gaat beter met haar, meldde hij woensdag aan het blad People. "Ze moet leren omgaan met de dood van haar moeder en dat wil ze graag buiten de schijnwerpers doen." Op dat punt zijn Brown en zijn schoonfamilie het eens. Verder zouden de Houstons een bloedhekel hebben aan de zanger, die ze verantwoordelijk houden voor Whitney's ondergang. De echtelieden zagen dat zelf anders. Volgens Bobby was het Whitney die voor het eerst cocaïne mee naar huis nam. Whitney, bij Oprah in 2009: "Ik werd nooit high in mijn eentje. Alles wat we hebben gedaan, deden we samen." En over de geruchten dat hij haar mishandelde: "Hij heeft me één keer geslagen, maar ik sloeg hem drie keer terug."

Dat Whitney gepassioneerde relaties had, bleek ook vlak voor haar dood. Op een feestje, vorige week donderdag, stortte ze zich woedend op een vrouw die naar haar smaak wat te gezellig stond te kletsen met Ray J., de 17 jaar jongere zanger met wie ze al twee jaar een knipperlichtrelatie had. Met een bloedend been verliet ze het etablissement. Het was de laatste keer dat Ray J. zijn vriendin zag.

De hotelkamer waar Whitney Houston stierf is afgelopen week vrijgegeven door de politie en er zit alweer een nieuwe gast in. Je zou misschien denken dat mensen voorlopig liever niet in suite 434 van het Beverly Hilton logeren, maar niets is minder waar. De death room is de komende maanden al volgeboekt door sensatiezoekers, à 375 dollar per nacht.

Hotelkamer 434

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden