Whatsapp'er met spijt krijgt vanaf nu zeven minuten de tijd

Beeld EPA

Wie na een knallende ruzie een vriend appt dat die zijn gezicht echt nooit meer hoeft te laten zien, of wie 'tot vanavond schatje' aan zijn chef appt terwijl die boodschap voor zijn geliefde was bedoeld, kan vanaf nu hopen dat hij schadevrij wegkomt. 

Binnen zeven minuten kan iedere whatsapp'er met spijt een verzonden appje wissen, heeft de berichtendienst bekendgemaakt.

Ook berichten in groepsapps verdwijnen als de zender snel op 'delete for everyone' drukt. Iedereen, ook de zender zelf, krijgt dan de melding: 'This message has been deleted'. Wellicht geeft die intrigerende mededeling nog wel aanleiding tot verzoeken om uitleg.

Voorwaarde is wel dat iedereen de nieuwste versie van WhatsApp op zijn of haar telefoon heeft staan, want in oude versies is een onbesuisd type nog altijd de pineut. Daarin is wissen niet mogelijk.

Welbeschouwd blijft het dus oppassen, vooral ook omdat de spijtoptant maar zeven minuten de tijd heeft om zijn woorden op te eten. Een ontboezeming na een nacht vol drank, kan de volgende ochtend niet meer worden weggepoetst.

Al is het de vraag hoeveel nut het zou hebben om de verwijder-functie één of twee uur te laten duren. Snelheid is de charme van dit medium, dus de ontvanger zal de boodschap dan allang hebben gelezen.

WhatsApp volgt met de verwijder-mogelijkheid wat op Twitter en Facebook al lang kan. Al geldt voor die twee dat verwijderen van een niet zo weldoordacht bericht soms weinig zin heeft. Tweets of posts kunnen allang door anderen zijn opgepikt en verspreid. En als ze eenmaal zwerven op het world wide web, is de zender de controle kwijt.

Lees ook: Mannenpraat op whatsapp: soms serieus, soms heel flauw
Lees ook: De brief legt het af tegen Whatsapp

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden