Wethouder wil rosse buurt

Elke zichzelf respecterende stad heeft een rosse buurt en daarom is het volgens de Enschedese wethouder Schippers geen slecht idee om eens te bekijken of in de voormalige textielstad een geschikte locatie is te vinden voor een concentratie van seksclubs. Door een 'red light district', zoals Schippers het uitdrukt, te scheppen, zou het stadsbestuur meer grip krijgen op de prostitutie en vooral de overlast voor burgers voorkomen.

Schippers kwam met deze ontboezeming in een commissievergadering waar het ontwikkelingsplan voor de binnenstad werd besproken. Enschede ziet zich geconfronteerd met een stijgend aantal bordelen, die vrijwel zonder uitzondering in woonwijken worden geopend. Deze week trokken buren uit de omgeving van de Lipperkerkstraat nog ongerust bij het gemeentebestuur aan de bel toen bleek dat een plaatselijk bekende seksbaas een huis in deze woonbuurt had gekocht. De buren hadden gezien dat er “minstens 30 bedden” naar binnen waren gesleept. Volgens de nieuwe bewoner woont hij met “een paar vriendinnen” in het huis en is er geen reden tot paniek. Voor de vestiging van weer een nieuw (illegaal) bordeel wordt niettemin gevreesd.

Wethouder Schippers idee om ter wille van de beheersbaarheid van overlast maar een hoerenbuurt te creëren, is echter in slechte aarde gevallen bij de politie en de lokale sex-exploitanten. Volgens de politie zou een concentratie van seksclubs haaks staan op het spreidingsbeleid waarvoor een aantal jaren geleden is gekozen en dat volgens de Hermandad goed werkt. De Enschedese seksbazen zelf lijken evenmin voor het idee te voelen, omdat een rosse buurt al snel 'een ordinair imago' krijgt en bovendien een aanzuigende werking zou hebben op concurrerende seksbazen uit binnen- en vooral buitenland.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden