Wetenschapsquiz op zoek naar de knapste families

De Nationale Wetenschapsquiz zoekt dit jaar de knapste familie van Nederland. De NWO en VPRO roepen families op zich te melden voor een voorselectie op 7 oktober in Hilversum. Hieruit worden acht families gekozen, die in acht voorrondes de strijd op televisie met elkaar aangaan. Het winnende team zal het in de finale opnemen tegen een team van geleerden. Het beste team wint in ieder geval een ontdekkingsreis, naar een nog nader vast te stellen plaats. Als vanouds zullen de vragen van de Nationale Wetenschapsquiz in het eerste weekend van december in de krant verschijnen, zodat iedereen mee kan doen. De finale wordt uitgezonden op Kerstavond.

Een familieteam moet uit drie leden bestaan: iemand jonger dan 21 jaar, iemand ouder dan 65 jaar en iemand daartussen in. Het moeten familieleden in de eerste of tweede graad zijn. Als leeftijdsgrens geldt Kerstavond 2007, de traditionele uitzendavond van de quiz.Van elk team verwachten we de volgende gegevens:- Naam, adres, geboortedata en familierelatie van de teamleden.

- Een korte beschrijving van wat het team van de quiz én van zichzelf verwacht. - Een spannende wetenschappelijke vraag. - Een foto van het team. Aanmelden

Aanmeldingen dienen uiterlijk 10 september 2007 binnen te zijn. Via de post: VPRO, De knapste Familie van Nederland, Postbus 11, 1200 JC Hilversum. Of per e-mail: deknapstefamilievannederland@vpro.nl. De voorwaarden en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op de websites: www.deknapstefamilievannederland.nl of www.nwo.nl/quiz.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden