Werven van allochtonen in zorg lastig

AMSTERDAM - Het plan van zorgverzekeraar Agis om verzorgenden en verpleegkundigen uit Turkije en Marokko naar Nederland te halen, is van de baan. In plaats daarvan wordt harder geprobeerd te werven onder allochtonen in Nederland. Maar de ervaringen daarmee stemmen nog weinig hoopgevend.

Bij de plannen waren naast Agis onder meer Thuiszorg Stad Utrecht en de Mesos-ziekenhuizen betrokken. Zij wilden met de werving in Turkije en Marokko de personeelsproblemen in de zorg helpen oplossen en daarnaast een personeelsbestand creëren dat een betere afspiegeling vormt van het patiëntenbestand. Turkse en Marokkaanse vrouwen die al in Nederland wonen, zouden echter amper belangstelling hebben voor een baan in de zorgsector.

De eisen voor toelating tot de Nederlandse arbeidsmarkt zijn echter streng. Zo moet vaststaan dat eerst voldoende is geprobeerd te werven binnen Nederland en de EU. De Utrechtse initiatiefnemers hebben inmiddels afgezien van hun plannen, na overleg met staatssecretaris Vliegenthart (volksgezondheid). Zij gaan nu op zoek naar allochtoon zorgpersoneel in hun eigen regio.

,,Uit recente cijfers blijkt dat ongeveer zestig procent van de thuiszorginstellingen daarmee bezig is. Maar het blijkt erg lastig'', zegt Paul de Jonge van de Landelijke Vereniging voor Thuiszorg.

Nog geen drie procent van de werknemers in de thuiszorg is allochtoon, en van die schaarse allochtone thuiszorgmedewerkers is nog geen dertig procent van Turkse of Marokkaanse afkomst. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Surinaamse vrouwen kiezen zij niet snel voor een baan in de zorgsector.

De Jonge denkt dat dit onder meer ligt aan de aard van het werk: op alle uren van de dag, alleen, op allerlei verschillende plekken werken. ,,En sowieso is het percentage werkende vrouwen onder Turken en Marokkanen laag.''

,,Van de Nederlandse vrouwen werkt bijna zestig procent, van de Turkse vrouwen 25 procent en van de Marokkaanse vrouwen slechts twintig procent. Dat verander je niet van de ene op de andere dag'', zegt De Jonge.

Thuiszorg Rotterdam werft al langer onder allochtonen, om de zorgsector wat minder 'wit' te maken. Maar het Tik-project ('thuiszorg in kleur') is vooral gericht op zogeheten thuishulpen, die alleen huishoudelijk werk doen. Lichamelijke verzorging ligt bij streng islamitische Turkse en Marokkaanse vrouwen en meisjes moeilijker, weet personeelsmanager Albert Siblesz.

Daarnaast kampt de thuiszorg volgens hem met een imago-probleem: ,,Marokaanse en Turkse vrouwen en meisjes denken nogal eens dat het werken in de thuiszorg te hoog gegrepen is. Ze gaan ervan uit dat het alleen maar verplegend en verzorgend werk is. Professionele huishoudelijke verzorging kennen ze niet, dat wordt bij hen in familiekring opgelost.''

Hoewel Thuiszorg Rotterdam met het Tik-project in de eerste plaats allochtonen probeert binnen te halen voor het huishoudelijke werk, hoeft het daar volgens Siblesz niet bij te blijven. Hij schat dat ongeveer een kwart van de deelneemsters na verloop van tijd uitstekend geschikt is voor het verzorgende werk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden