Werkloosheid snel omlaag

VOORBURG (ANP) - Het aantal werklozen is in de maanden februari tot en met april gedaald met ongeveer 10 000 per maand. Daarvoor was de daling ongeveer 2 000 per maand. Dat becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Gemiddeld kwam het aantal werklozen in die drie maanden uit op 399 000. Gecorrigeerd voor seizoensinvloeden waren dat er 387.000. Dat waren er 66 000 minder dan een jaar geleden. Het zijn de laagste cijfers in vier jaar.

Het aantal WW-uitkeringen kwam in maart uit op 403 000. Dat was ongeveer 50 000 lager een jaar geleden. Die cijfers bevestigen volgens het CBS het beeld van de krachtige daling van de werkloosheid.

Europa

Het CBS maakte gisteren ook bekend dat de handel van Nederland met de andere Europese landen groeit. In de eerste maand van dit jaar exporteerde Nederland 24 miljard gulden naar EU-landen, een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar van 13 procent. De totale export groeide in die periode met 10 procent naar 30 miljard gulden.

De invoer uit EU-landen groeide met 7 procent naar 16 miljard gulden. De totale Nederlandse invoer kwam op 26 miljard uit, een groei van 5 procent. Met name de export naar het Verenigd Koninkrijk (plus 19 procent) en Duitsland (plus 16 procent) droeg bij aan de groei. Uit Frankrijk werd 13 procent meer geïmporteerd.

De handel met landen buiten de Europes Unie ontwikkelde zich anders. De uitvoer daalde 1 procent en kwam uit op 6 miljard gulden. De import van buiten de EU steeg 1 procent tot 10 miljard gulden. Daarmee komt het handelstekort dat Nedeland heeft met landen buiten de EU uit op 4 miljard gulden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden