Werkgevers hebben geen idee dat ze discrimineren

Beeld ANP XTRA


Steeds meer werkgevers, scholen en ondernemers zijn zich er niet van bewust dat ze discrimineren. Dat stelt het College voor de Rechten van de Mens. "Een niet discriminerend bedoelde opmerking kan dat wel zijn of zo worden opgevat," aldus voorzitter Laurien Koster.

Als toch blijkt dat er sprake is van discriminatie, wordt steeds vaker actie ondernomen door de overtreder. In 77 procent van de gevallen werd de discriminatie ongedaan gemaakt of maatregelen genomen om het in de toekomst te voorkomen. In 2012 was dit nog 70 procent.

Gezocht: werknemers van Hollandse bodem

Dat werkgevers zich vaak niet bewust zijn van discriminatie blijkt bij Budget Cleaning Brabant. In een personeelsadvertentie van het schoonmaakbedrijf vroeg het om "mensen van Hollandse bodem". Volgens eigenaar Wesley de Laat is dit geen discriminatie. "Ik mag zelf bepalen wie er voor mij werkt," zei hij tegen De Volkskrant. "Bovendien nodig ik die mensen niet uit voor een gesprek, dus ik geef ze ook geen valse hoop."

Het College voor de Rechten van de Mensen ziet dit anders. "Wat hij doet is bij uitstek discriminatie," aldus een woordvoerder. "De eigenaar heeft waarschijnlijk geen idee wat discriminatie precies is. Dat zien we vaker. Mensen hebben niet in de gaten dat ze discrimineren en realiseren het zich pas op de zitting. En dan zijn ze vaak bereidt om maatregelen te nemen."

Volgens het College is in steeds meer zaken daadwerkelijk sprake van discriminatie. Het percentage steeg van 56 procent in 2011 naar 62 procent in 2013. Er wordt vooral gediscrimineerd naar geslacht (22%), handicap of chronische ziekte (17%) en leeftijd (17%). Net als in 2012 werd het meest gediscrimineerd op de werkvloer, vooral tijdens werving en selectie. Volgens het College is arbeidsmarktdiscriminatie dan ook "een groot probleem in Nederland".

Explosieve stijging
Ook komen bij het College steeds meer vragen binnen over discriminatie. In 2013 waren dat er 2581, een stijging van 75 procent ten opzichte van het jaar ervoor. "Het afgelopen jaar is veel geschreven en gezegd over discriminatie. Zwarte Piet, Gordon, Jeffrey Koorndijk die een stageplek werd geweigerd omdat hij 'een donkergekleurde (neger) is'. Hierdoor zie je dat mensen zich eerder realiseren dat wat hen is gebeurd niet in de haak was, en daar vragen over hebben."

De vragen over zwangerschapsdiscriminatie verviervoudigden. "Vrouwen weten vaak niet dat dit ook discriminatie is. Vorig jaar hebben we een peiling gehouden waarbij vrouwen een test konden invullen. Dat is alsof je een beerput opentrekt, want zwangerschapsdiscriminatie komt veel voor."

Bewustwording
Bewustwording is een belangrijk wapen om discriminatie tegen te gaan. "Als je niet weet wat discriminatie is weet je ook niet of je zelf gediscrimineerd wordt of juist dat je een ander discrimineert." Uit een eerder onderzoek van het College bleek dat een op de drie Nederlanders geen enkel mensenrecht kan noemen. 72 procent van de Nederlands zegt nog nooit te maken te hebben gehad met een schending van de mensenrechten, terwijl vier op de tien Nederlanders wel eens gediscrimineerd is op leeftijd.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden