Werkenden krijgen 1000 euro van Rutte

VAN ONZE REDACTIE POLITIEK

Het netto-inkomen van mensen met betaald werk moet van de VVD omhoog. Volgens de liberalen kunnen ze zoveel bezuinigen dat de belastingaftrek voor werkenden, het arbeidskostenforfait, met uiteindelijk duizend euro omhoog gaat. Lijsttrekker Mark Rutte zei dat gisteren in De Telegraaf.

Hoe de VVD dit wil financieren, is nog onduidelijk. Pas aanstaande maandag, als de vergelijking van het Centraal Planbureau van de effecten van de voorstellen van partijen wordt gepubliceerd, wordt bekend waar de VVD op wil bezuinigen.

In De Telegraaf gaf Rutte iets van openheid over de liberale ideeën. Zo wil de VVD twee maatregelen uit het lente-akkoord terugdraaien: de bezuiniging op kinderopvang en op de aanleg van wegen.

Concurrenten van Rutte reageerden gisteren afwijzend op het voorstel. "De tijden van Van Kooten en De Bie zijn terug", aldus CDA-lijsttrekker Van Haersma Buma, "Geen gezeik iedereen rijk. In de zwaarste crisis sinds mensenheugenis belooft de premier iedereen 1000 euro."

Andere lijsttrekkers daagden Rutte uit onmiddellijk met een dekking voor de belastingverlaging te komen, en niet te wachten tot na maandag.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden