Werk zat, dus geen garanties

door Wilma van Meteren

Er is een belangrijk verschil tussen de boze thuiszorgmedewerkers en de boze buschauffeurs: de buschauffeur van de Brabantse vervoerder BBA kruipt straks gewoon weer achter het stuur, ook al is dat in een bus van de concurrent.

Zo staat het in de wet, in een speciale personeelsparagraaf: wie de opdracht voor het openbaar vervoer in een regio binnensleept, moet het personeel van de vorige concessiehouder overnemen. Dit moet de rechtspositie en arbeidsvoorwaarden van werknemers beschermen en onrust in de sector voorkomen. Dat laatste lukt niet helemaal, maar uit de evaluatie van het ministerie van verkeer en waterstaat blijkt het grote doel wél is bereikt: de werkgelegenheid in de sector is fier overeind gebleven en de arbeidsvoorwaarden zijn niet ’verschraald’.

Hoe anders gaat het toe in de thuiszorg, die voor huishoudelijke diensten nu ook met aanbestedingen te maken heeft. Thuiszorginstellingen verliezen werk aan concurrenten. Internos en Het Friese Land zijn de eerste, die het ervaren. Zelfs schoonmaakbedrijven en verzorgings- en verpleeghuizen zien er brood in. Maar er zijn nergens garanties dat de ’winnaars’ het personeel overnemen van de verliezers.

De bonden hebben vergeefs gepoogd de Tweede Kamer te overtuigen van een overnamegarantie, net als in het openbaar vervoer. Maar de politiek wilde er niet aan: er zou te weinig marktwerking zijn. „Het is geen issue, er is werk zat in de zorg en dat wordt alleen maar meer. Als dat met goedkopere krachten kan, dan is dat goed. Hoe hard ook wordt geroepen door de overheid dat de WMO geen bezuiniging is, dat is het natuurlijk wel”, stelt vakbondsbestuurder Leon Vincken van CNV Publieke Zaak.

In een petitie roepen thuishulpen vandaag alsnog op deze lacune in de wet te repareren. „En verder gaan we per instelling proberen het personeel bij de ’winnaar’ onder te brengen”, zegt Jos van Dijk van de vakbond AbvaKabo. „Deze vrouwen willen niets liever dan voor hun eigen cliënten blijven werken.”

In de race om de contracten gaat het echter vooral om wie de goedkoopste prijs kan bieden. Bedrijven kunnen alleen met zo'n scherpe prijs komen als ze scherp zijn op hun personeelskosten. Ze zullen niet staan te trappelen om duurdere thuishulpen over te nemen als er in de markt goedkopere krachten te halen zijn. De schoonmaakbranche staat zeker niet te popelen 'duur' thuiszorgpersoneel over te nemen. Zo staan honderden deeltijdbanen van met name vrouwen, die hun sporen in het vak hebben verdiend, op de tocht.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden