Wentelteefjes

Hollandse wentelteefjes worden van oudsher bestrooid met suiker en kaneel, maar ze zijn ook erg lekker met jam, honing, plakjes banaan (met een vleugje nootmuskaat) aardbeien, of geraspte chocola (die smelt een beetje door de warmte) en dan hebben we het alleen nog maar over zoet. Een scheutje rum of cognac door het eimengsel kan ook.

Henja Schneider

Wat brood betreft zijn er weinig beperkingen: goed witbrood is prima, maar bruinbrood, brioche, krentenbrood, suikerbrood en licht roggebrood leveren verrassende resultaten. Het oer-Hollandse wentelteefje is in Duitsland de oer-Duitse 'armer Ritter', in Frankrijk het oer-Franse pain perdu ofwel 'verloren brood', in Vlaanderen het oer-Vlaamse 'gewonnen brood', en in Hongarije zijn wentelteefjes de oer-Hongaarse bundás kenyér, die veel als ontbijt worden gegeten. Verslik u niet: de gebakken wentelteefjes worden daar niet met suiker, maar met gehakte knoflook bestrooid. Ik strooide de knoflook op wentelteefjes van zuurdesemroggebrood met kummel. Heerlijk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden