HoofdredactieCees van der Laan

Welkom op onze nieuwe website en app

Beste Trouw-lezer, 

met veel plezier heet ik u welkom op de geheel vernieuwde website van Trouw. Met nóg meer nieuws en verdieping. Op de site kunt u voortaan sneller en eenvoudiger de actualiteit, opinies, interviews en reportages terugvinden. 

Onze verhalen gaan over de thema’s van de dag, en bieden ook onderwerpen over zingeving, religie, filosofie, duurzaamheid en natuur. De nieuwe vormgeving past bij Trouw en biedt veel ruimte voor fotoseries, podcasts, video’s en ontspanning.

Digitale Editie

De vernieuwing reikt verder dan de site. Vanaf nu kunt u ook in een ander jasje de dagelijkse editie van de krant downloaden. Deze digitale editie voldoet aan alle normen van deze tijd en is bedoeld voor uw tablet. Hij verschijnt vanaf 2.00 uur ’s nachts en biedt de voordelen van digitale journalistiek: animaties, mooie fotoreeksen, links naar podcasts, puzzels en andere artikelen.

Deze Digitale Editie is ideaal tijdens vakanties. U kunt – als abonnee – de Digitale Editie altijd en overal in de wereld downloaden, en daarna offline lezen. Hij deelt een groot voordeel met de papieren krant, namelijk dat hij een begin en een eind heeft. U krijgt zo op een presenteerblaadje een pakket aan fijne en belangrijke verhalen die u kunt lezen om goed geïnformeerd te blijven. U bladert, met uw eigen voorkeuren als kompas, door de onderwerpen die de redactie heeft geselecteerd. De Digitale Editie is in eerste instantie alleen op een tablet te lezen.

Hoe geef ik feedback?
Al uw reacties zijn welkom. Wij zijn heel benieuwd naar wat u van de vernieuwde digitale Trouw vindt. Alleen zo kunnen we uw ervaring nog beter maken in de toekomst.

• Geef feedback via de site: Klik op de knop ‘Feedback’ aan de rechterkant en vul het formulier in.
• Geef feedback via de nieuwe app: Klik in het ‘Service’-menu op ‘Wat vindt u van de app?’ en geef uw mening.
• Via e-mail: Mail uw feedback op internet@trouw.nl

Mobiele nieuwsapp

Daarbij blijft het niet. Ook de nieuwsapp voor de mobiele telefoon, ziet er voortaan anders uit. De smartphone heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een nieuwsbron op zakformaat en met de nieuwe app heeft u 24/7 het nieuws, de best gelezen stukken en onze dagelijkse verdiepende artikelen altijd binnen handbereik. U kunt zich zelfs abonneren als u een bericht wilt ontvangen wanneer de uw favoriete rubriek of column online staat, zoals Ephimenco, Akkerman, Klein Verslag of Moderne Manieren.

Werken de nieuwe apps ook op mijn oude smartphone of tablet?

Voor de nieuwe apps hebt u een iPhone of iPad met minimaal iOS 10 of een Android-toestel met minimaal versie 5.0 nodig. Dat zijn alle iPhones en iPads uit 2013 of later, en de meeste Android-apparaten uit 2015 of later. Heeft u een toestel met een ouder besturingssysteem, dan kunt u altijd onze website gebruiken in de broswer. De site schaalt goed op alle formaten telefoons en tablets.

De nieuwsapp voor de mobiele telefoon van Trouw is hier te downloaden voor iOS en Android

Sommige artikelen zijn exclusief voor abonnees. Waarom?

Wij als redactie schrijven met liefde over het binnen- en buitenlandse nieuws, of het nu over politiek, cultuur, economie of sport gaat. En wij steken veel tijd in gedegen onderzoeksjournalistiek, waarvoor we inmiddels diverse prijzen in de wacht hebben gesleept. 

We willen bij Trouw op een duurzame manier kwaliteitsjournalistiek brengen. Dankzij abonnees die voor onze journalistiek betalen, kunnen we tijd en middelen investeren in dat brede palet aan journalistieke (multimediale) producties. En zo kunnen we voor u elke dag opnieuw zorgvuldig onze krant, website, apps en Digitale Editie samenstellen. U kunt daarom 7 artikelen gratis lezen voordat u op onze betaalmuur staat die u vraagt een abonnement af te sluiten. Daarnaast zijn sommige artikelen exclusief voor abonnees. 

Wilt u ons helpen onze journalistiek mogelijk te blijven maken? Overweeg dan een abonnement op Trouw. Heeft u al een abonnement? Heel fijn. Inloggen kan op deze inlogpagina, die ook te bereiken is via het servicemenu op de homepagina. U kunt dan onbeperkt lezen. U kunt overigens ook meteen inloggen wanneer u terechtkomt op een artikel exclusief voor abonnees.

Namens de redactie van Trouw,

Cees van der Laan

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden