Welkom op onze nieuwe site

Lancering nieuwe website Trouw. Beeld Trouw
Lancering nieuwe website Trouw.Beeld Trouw

Trouw heeft een nieuwe site. Hiermee gaan we u de hele dag door nóg beter op de hoogte houden van het belangrijkste nieuws, achtergronden en discussies. Dat doen we op de zorgvuldige manier die u van ons mag verwachten.

Wat is er veranderd?

Onze ontwerpers hebben een site gemaakt met een heldere en chique uitstraling, die net zo goed werkt op een groot beeldscherm als op een mobieltje. De eenvoud van de site maakt hem snel in gebruik. Onze programmeurs hebben de site zo ontwikkeld dat ook op een minder snelle mobiele verbinding alles in een ogenblik geladen is.

De online-redactie heeft de inrichting van de site toegespitst op datgene waar we goed in zijn: het bieden van verdieping bij het dagelijkse nieuws. Met speciale aandacht voor de onderwerpen die Trouw in het bloed zitten, zoals duurzaamheid, religie & filosofie, maatschappelijke discussie, de staat van de democratie. Zo laten we ook online zien waar wij voor staan.

Wat heb ik als abonnee aan de nieuwe site?

De krant biedt een keer per dag een rustpunt in de wereld van het dagelijks nieuws. Maar dat nieuws staat natuurlijk nooit stil. De redactie houdt u via de site de hele dag door op de hoogte van de belangrijkste achtergronden en discussies bij het nieuws. We bieden onze artikelen aan op het moment dat ze actueel zijn, dus veelal nog voordat ze in de (digitale) krant verschenen zijn. Daarnaast bieden we u op de site extra artikelen en producties aan die alleen online verschijnen. U kunt een selectie van deze artikelen dagelijks ontvangen via onze nieuwsbrief, waarop u zich via de site kunt abonneren.

Ik waardeer Trouw juist als kwaliteitskrant, niet als snel internetmedium

Dan zult u het verschil tussen onze site en andere sites hopelijk des te meer waarderen. Wij doen ook online niet mee aan de race om de allereerste of allersnelste te zijn. U mag ons wel afrekenen op de vraag of we de zorgvuldigste zijn. Wij denken dat het juist in de wereld van het onlinenieuws, waar overschrijfsels uit andere media en onbevestigde geruchten vaak voor ‘nieuws’ doorgaan, belangrijk is dat er kwaliteitsmedia bestaan die de feiten voorop stellen, en die niet alleen melden dat er iets gebeurt, maar ook waarom dat gebeurt, en wat dat betekent.

Is de site al helemaal af?

We vinden hem inmiddels beter dan onze oude site, vandaar dat hij nu online is. Maar hij is wat ons betreft nooit helemaal af. De komende maanden zullen in ieder geval nog heel veel extra’s toegevoegd worden. Zo is het nu nog niet mogelijk om op artikelen te reageren. Binnenkort wel, via het inlogscherm voor abonnees. En na een eerste introductieperiode komt er ook een betaalmuur op de site. Ook komt er nog de optie 'Meest gelezen artikelen' in het startscherm en kunt u straks bepaalde auteurs volgen. De zoekfunctie wordt nog uitgebreid met het archief.

Moet ik straks dan betalen voor het gebruik van trouw.nl?

Als abonnee uiteraard niet: we hebben de site juist voor u gemaakt. En ook anderen laten we graag meelezen met de journalistiek waar wij trots op zijn. Maar zulke journalistiek kost geld, geld dat wordt opgebracht door onze abonnees. Daarom zullen niet-abonnees straks een beperkt aantal artikelen per maand kunnen lezen. U kunt dus straks wel artikelen delen met vrienden en kennissen. Maar wie onbeperkt in Trouw wil lezen, vragen we om een abonnement te nemen.

Ik gebruik de app van Trouw, is die ook vernieuwd?

Ja. U kunt de nieuwe app vanaf vanmiddag downloaden in de Appstore of de GooglePlaystore. Ook aan het gebruiksgemak van de app zullen we komende tijd nog blijven werken.

Waar is de Verdieping op de site?

Sommige bekende secties uit de krant zult u niet een-op-een terugvinden. De artikelen die erin staan wel. We hebben niet geprobeerd om een ‘krant-op-een-scherm’ te maken, maar we hebben goed gekeken hoe onze bezoekers in de praktijk de site gebruiken. Daarvoor voerden we lange gesprekken met abonnees, en we hebben rekening gehouden met hun wensen. Want bladeren door een katern blijkt iets anders dan rondklikken op een site. We vertrouwen erop dat u snel uw weg zult vinden. Zo niet, dan horen we dat graag via de feedbackknop op de site.

En voor wie gehecht is aan de krantenindeling, is er natuurlijk nog altijd de digitale krant. Ook deze kunt u terugvinden via de nieuwe site.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden