Weiner blijft vrouwen maar foto's sturen van zijn kruis

De hitsige correspondentie met allerlei vrouwen die Anthony Weiner in 2011 zijn plek in het Huis van Afgevaardigden kostte, blijkt in de maanden na zijn berouwvolle afscheid gewoon te zijn doorgegaan. Dinsdag moest hij dat toegeven, nadat een website opnieuw berichten en foto's van zijn geslachtsdeel had gepubliceerd. Het zou geen nieuws zijn geweest, als hij inmiddels niet een serieuze deelnemer was geworden aan de race om het burgemeesterschap van New York.

Weiner is niet van plan zich terug te trekken, zei hij op een persconferentie. Volgens hem was hij inmiddels wel, echt, helemaal opgehouden met dat soort berichten.

Zijn vrouw Huma Abedin, een vooraanstaand medewerkster van Hillary Clinton tijdens en na haar ministerschap van buitenlandse zaken, stond naast hem. "Ik ben blij en voel me gezegend dat ze me een tweede kans heeft gegeven", zei Weiner. "De afgelopen maanden heb ik de New Yorkers ook gevraagd om een nieuwe kans om hen te laten zien dat ik een visie heb voor werkende mensen." Abedin vertelde dat ze had gekozen voor haar huwelijk, na 'een hoop therapie'.

Van de New York Times hoeft het niet meer. "De heer Weiner moet met zijn huwelijksproblemen en privéneigingen uit de ogen van het publiek, weg van de camera's, weg van het web en uit de race." In april mochten Weiner en Abedin hun geredde huwelijk nog aanprijzen in een lang profiel in die krant. Daarin speculeerde een adviseur dat een kandidatuur van Weiner voor een politieke functie een slimme manier zou zijn het schandaal definitief af te sluiten, inclusief boven de markt hangende onthullingen. Ook als hij verliest: "De volgende keer kan hij dan zeggen: 'Daar hebben we het nou wel over gehad'." (trouw)

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden