Wegwijzers

Vervoer van koffers

Stedentrips voor wandelaars

Sindbad gaat nu ook stedentrips in zijn programma opnemen. De reisorganisatie die zich vooral toelegt op wandelvakanties door natuurgebieden, wil wandelaars in Parijs, Londen, Berlijn, Lissabon en Istanbul naast de geijkte bezienswaardigheden ook minder bekende wijken laten zien. De stedentrips kunnen individueel geboekt worden voor 5-8 dagen; naar Berlijn ook als groepsreis. Informatie: www.sindbad.nl of tel. 020-5218484.

Duitse zoutgrotten

In het Duitse kuuroord Bad Lippspringe is een zoutgrot geopend voor wie de heilzame werking van een dagje aan zee wil ervaren. Een luchtcirculatiesysteem verspreidt elementen als jodium, magnesium, calcium en kalium; dat is volgens experts goed tegen allergieën en problemen aan de luchtwegen, huidziekten, hart- en vaatziekten, schildklierklachten, neurose, vermoeidheid en stress. De entourage in de grot in het Teutoburger Woud is een comfortabele matras, een aangename temperatuur, lichteffecten en een ontspannend muziekje. Info: www.bad-lippspringe.de of tel. 09-49-5252-97700 (VVV).

De Alpen in 60 dagen

De Europa-Wanderhotels organiseren vanwege hun 10-jarig bestaan een zomertour dwars door de Oostelijke Alpen, te beginnen in de Allgüu via Tirol, Zuid-Tirol, Karinthië, Salzburg, Steiermark tot aan Oberösterreich. De tour wordt een doorlopend evenement waarin diverse berggroepen wandelingen langs wandelhotels organiseren. Start 5 juni in het Wandelhotel Ifenblick in Balderschwang in de Allgüu (Duitsland), eindpunt 6 augustus in het Nationalpark Kalkalpen in Hinterstoder (Oberösterreich). De route kent diverse varianten, om zowel de zuidelijke als ook de noordelijke Alpen te doorkruisen. Er zijn professionele gidsen en voor transport van de bagage tussen de hotels wordt gezorgd. De gemiddelde looptijd bedraagt 6-7 uur per dag, hoogteverschillen liggen tussen de 600 tot 700 meter. Er zijn rustdagen en er worden kortere wandelingen in de omgeving georganiseerd. De wandelaars moeten een gemiddelde conditie hebben. Dagprijs euro95, incl. accommodatie, maaltijden, transfers en bagagetransport, basisuitrusting met rugzak, drinkfles en wandelshirt. Aanmelden vóór 21/5 bij de Europa-Wanderhotels, Postfach 100, A-9773 Irschen/Kürnten (O), tel. 0043-4710-2780 . Zie ook www.wanderhotels.com.

Naar Timboektoe

De magische naam Timboektoe kent iedereen, maar wie weet dat deze oude karavaanstad in Mali ligt? Onder het invloedrijke Songhairijk domineerde dit land eeuwenlang de West-Afrikaanse geschiedenis. Timboektoe was net als Djenné een handelsstad die lang een ongekende bloei doormaakte. De handel in slaven, ivoor en vooral goud speelde hierbij een bepalende rol. Tijdens de 18-daagse reis van Djoser naar Mali bezoek je Djenné en maak je een meerdaagse boottocht over de Niger naar het legendarische Timboektoe. In het Rijksmuseum van Volkenkunde in Leiden is tot en met 28 augustus de tentoonstelling Dogon, mythe en werkelijkheid van een Afrikaans volk te zien. Het is voor het eerst dat een Nederlands museum een grote overzichtstentoonstelling organiseert over de Dogon, een volk uit Mali met een eeuwenoude geschiedenis. Info Djoser: www.djoser.nl.

Don Quijote Jaar

De staatshotels Paradores de Turismo in Spanje hebben in het kader van het Don Quijote Jaar 2005 een gratis boekje samengesteld met drie routes in de voetsporen van Don Quijote. De routes gaan langs de plaatsen waar Cervantes de avonturen en belevenissen van Don Quijotte situeerde (zoals Albacete en Toledo), langs de belangrijkste plaatsen in het leven van de auteur zelf (zoals Salamanca en Granada) en langs plaatsen die verbonden zijn met Cervantes en zijn tijdperk (zoals Cordóba en Melilla). De routes zijn verbonden met overnachtingen in een van de Paradores. Voor minimaal 18 overnachtingen krijgt men een 'eervolle vermelding van een reiziger die een deel van de Don Quijote-route heeft afgelegd. Zie www.parador.es. Iets dichterbij speelt Toneelgroep De Appel t/m 28 mei Don Quichot in het Haagse Appeltheater (www.toneelgroepdeappel.nl).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden