wegwijzers

Ottervloot in de Kop

De Kop van Overijssel krijgt een Ottervloot,vijf luxe sloepen met eentoilet, kookplaat en gps-systeem aanboord. Met de sloepen kan men eeneen- of meerdaags arrangement nemenen een tocht op basis van gpsmaken door Nationaal Park DeWeerribben en natuurgebied DeWieden. Een beeldscherm toont deprecieze vaarroute en geeft informatieover bezienswaardigheden onderweg.De sloepen hebben plaatsvoor 6-8 personen. Meer info:www.ottervloot.nl of www.gobt.nl.

Kunst & Kitsch EngelandEen van de hoogtepunten tijdenseen 8-daagse busreis van SRC doorOost-Engeland is een bezoek aaneen antiekveiling. Het biedt de kansom zelf te loven en te bieden. Daarnaastworden op deze Kunst & Kitsch-reis het landschap bekekendat Constable en Gainsborough zograag schilderden. Ook is er een bezoekaan Norwich en aan Cambridge.Info over deze cultuurvakantie:www.src-cultuurvakanties.nl of tel.050- 3123123.

Jarig Hemelrijk

BillyBird Park Hemelrijk in hetNoord-Brabantse Volkel viert het 20-jarig bestaan. Vorige week is eennieuwe waterattractie geopend. DeLaquana bestaat uit twee waterbanen(kreken) met daarin vijftig bootjes.Alle vaartuigen kan men zelf bedienen.Je moet wel in evenwichtblijven, anders gaan de bootjes tollen.In de tweede baan krijg je bovendieneen waterpistool mee,waarmee een waterbattle gevoerdkan worden. Info: www.billybird.nlof tel. 0413-277000.

Vrouwenhotel Berlijn

Berlijn heeft een hotel dat alleentoegankelijk is voor vrouwen. HotelArtemisia heeft 12 kamers, een dakterrasen een kleine kunstgalerie.

Het noemt zich hotel Frauenpoweren is eigendom van een Italiaanseen een Zwitserse vrouw. Artemisialigt centraal in de Duitse hoofdstad(Brandenburgische Strasse 18) en besteedtveel aandacht aan ’wellness’.

Er zijn massages mogelijk. Info:www.frauenhotel-berlin.de of tel.00.49.30.8738905.

Wandelen in Duitsland

Wandelaars die graag lange afstandrouteslopen kunnen terecht in hetDuitse middelgebergte. Daar kunnenonder de noemer German Trailszeven routes worden gelopen. Erzijn traditionele routes als de Westwegin het Zwarte Woud, maar ooknieuw ontwikkelde routes, zoals deRoothaarsteig die vanuit het Sauerlandnaar het Siegerland loopt. Stevigetochten zijn het, voor ’Het bestevan de Eifel’ moet de wandelaareen week uittrekken. Bagage wordtvervoerd van hotel naar hotel. Allereizen zijn vanaf twee deelnemerste boeken, al zijn er ook mogelijkhedenvoor solo-wandelaars. Vanvoorjaar tot herfst kan dagelijks aaneen tocht begonnen worden.

Meer info: www.germantrails.nl oftel: 0800 026020

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden