wegwijzers

Leuke quizvraag: hoeveel restaurants telt Londen? Antwoord: meer dan 6000! Hoeveel nationaliteiten: zeventig verschillende internationale keukens. Keus genoeg dus voor een avondje eten in de Britse hoofdstad. Probleem is vaak wel: hoe vind je je weg door die rijstebrijberg ?

Visit Londen, de Londens VVV, gaat de Londen-ganger een handje helpen met een gratis gids Eat London. Die helpt je op weg naar het gewenste restaurant. De gids kent een indeling naar categorie, zoals sjiek, eenvoudig, bijzondere of unieke eetavonturen en buitenlandse keuken. Ook staan er in de gids, die maandelijks uitkomt, tips, plattegrondjes en suggesties.

Zie voor meer informatie: www.visitlondon.com/eat

Gedeputeerde Hans Schipper van Noord-Holland (recreatie en toerisme) opent morgen met genodigden en wandelaars het eerste traject van het Noord-Hollandpad. Ieder die de eerste vijf kilometer wil meewandelen, is welkom. Schipper wandelt de eerste 5 van de 28 km lange etappe Den Oever-Kolhorn. Deze voert onder andere over de historische Wierdijk. Het programma begint om 13.30 uur in het Vikingcentrum (Havenweg 1) in Den Oever op Wieringen.

Wie mee wil, kan zich melden via e-mail nhpad@recreatienoordholland.nl Het Noord-Hollandpad is een gemarkeerde langeafstandswandelroute in Noord-Holland van Den Oever naar Huizen in het Gooi. Eind 2006 is de route in zijn geheel te lopen. Informatie: www.noord-holland.com

Het eiland Man heet in het weekend van 27-29 oktober ’het eiland van de vrouw’. Het staat dan in het teken staan van talrijke op vrouwen gerichte activiteiten en evenementen. Zoals een evenement voor chocoholics, een rugbytoernooi voor vrouwen, een wandelfestijn en veel andere gebeurtenissen. De coördinatrice van het vrouwenweekend heet – hoe kan het anders - Carole Male. Naar verluidt zal ze die naam nog veranderen, maar voorlopig kan ze nog benaderd worden met vragen.

De lezers van het prestigieuze lifestyle tijdschrift Condé Nast Traveller hebben Glasgow uitgeroepen als hun favoriete stad in het Verenigd Koninkrijk. De hoofdredacteur van het blad verbaast er zich niet over. „Glasgow is een fantastische world-class city. Het heeft zoveel energie en stijl, en bijna nergens vind je zo’n vriendelijke bevolking.” Meer informatie: www.cntraveller.co.uk

Nieuw-Zeeland wordt door de bewoners zelf ook wel het paradijs op aarde genoemd. Op weinig plekken ter wereld is zo’n grote variatie aan natuurschoon te vinden als hier: van besneeuwde vulkanische toppen tot subtropische regenwouden, van diepe fjorden tot lieflijke weiden. Baobab Reizen organiseert meerdere avontuurlijke rondreizen naar het land, waarbij de mooiste plekken van het Noorder- en Zuidereiland per bus worden bezocht. Hoogtepunten van de reis vormen het walvissen spotten bij Kaikoura, een verblijf bij de Maori’s op een traditionele marae en een overnachting op een lokale schapenfarm.

Verder staan onder meer een bezoek aan Christchurch en Auckland, een wandeling in het Tongariro National Park, de adembenemende Fox- en Franz Josef-gletsjers en een fjordentocht door de schitterende Milford Sound op het programma. Informatie: tel. 020-6275129 of www.baobab.nl.

Over wandelmogelijkheden heeft Twente weinig te klagen. Er is een groot aantal bewegwijzerde wandelroutes, maar die zijn vaak uitgezet door lokale instanties en verschillende organisaties. De bewegwijzering (voor zover die aanwezig is) loopt bovendien ook zeer uiteen van vorm, en de mate waarin onderhoud wordt gepleegd, varieert sterk.

De huidige wandelingen concentreren zich vooral in een aantal natuurgebieden. Hierdoor ontstaat een grote recreatieve druk op een relatief klein gebied. Kortom: Twente heeft de wandelaar veel te bieden, maar de mogelijkheden kunnen beter worden benut.

Afgelopen woensdag is het eerste deel van het wandelnetwerk Twente in gebruik genomen. Met medewerking van bestuurders van de provincie Overijssel, de regio Twente en het waterschap Regge & Dinkel is het netwerk nu klaar voor gebruik.

Doel van het netwerk, dat in totaal 1200 km zal beslaan, is het verbeteren van de bestaande voorzieningen. Het netwerk bestaat uit een scala aan bestaande en nieuwe wandelroutes die via speciale keuzepunten, genummerde routepalen en startpunten aan elkaar gekoppeld zijn. Op overzichtskaarten zijn alle routemogelijkheden in de omgeving aangegeven. Vanaf een startpunt kunnen rondwandelingen van circa 3-10 kilometer gemaakt worden door de gekleurde pijlen op de routepalen te volgen. Onderweg kan men overstappen op andere routes met een andere kleur. Het netwerk omvat onder meer paden in de omgeving van Denekamp, Ootmarsum, Tubbergen, Enter en Boekelo, voorzien van routepalen. Meer informatie: www.wandelenintwente.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden