wegwijzers

Zureharingmuseum

Varen op de Dieze

In december wordt er weer gevaren op de Binnendieze in DenBosch. De firma De Groote Stroom, die een groot deel van het jaarrondvaarten in de historische binnenstad verzorgt, biedt samenmet o.a. de Regio-VVV, het Noordbrabants Museum en hetKoningstheater een winterarrangement aan. Dit bevat een ontvangstin het museum met koffie en zang, een korte wandeling metuitzicht over het Bossche Broek en een vaartochtje met een vande fluisterboten. De Binnendieze zal mystiek verlicht zijn metlantaarns; licht- en rookeffecten en muziek vergroten de ambiencein de onderwereld van Den Bosch. Na afloop worden warmechocolademelk en appelstrudel geserveerd en kan de avond wordenvoortgezet met glühwein in een etablissement. Hetwinterarrangement geldt van wo t/m zo. Informatie:www.grootestroom.nl. Reserveren: www.regio-vvv.nl of tel.073-6149986.

Groepsreizen in je eentje

Summum Reizen ontwikkelt 'een nieuwe generatiegroepsrondreizen' voor toeristen die willen genieten van devoordelen van een groepsreis (tijdbesparend, niet duur,comfortabel, efficiënt, veilig), maar ook als individu een land,volk of cultuur willen ontdekken - 'van traditionele Chinesebergdorpjes tot het domein van de Yahgan-indianen in Vuurland'.Daarbij mikt Summum op jongeren, ouderen, singles, echtparen enfamilies. Vlucht en overnachtingen worden gezamenlijk geboekt.Daarnaast kan men vaak van tevoren uitzoeken met wélke excursiemen meegaat. Iedereen vaart zijn eigen koers binnen de grenzenvan de reis. Info: www.summum.nl.

Coole bestemmingen

De consument houdt vooral van luxeshoppen en avontuur,concludeert CoolTravel in het droomboek “The Most ExceptionalTravel Spots' . Het boek (uitgave Cool Unlimited, 49,50) legdehonderd reizen voor aan het Nederlandse publiek, waaruit tot detien coolste bestemmingen werden gekozen (in willekeurigevolgorde): shopping New York City, Hermitage Sint-Petersburg,beklimming Kilimanjaro, Chinese Muur, Transsiberië Express,luxueus resort op de Seychellen, junge-expeditie Amazone-gebied,safari Kenia, Inca-trail Peru en shopping Reykjavik.Australië/Nieuw Zeeland werden gekozen tot het coolstecontinent. Informatie: www.coolunlimited.org.

Duitsland kerstland

Is Duitsland het kerstland bij uitstek? In elk gevalafficheert het Duits Verkeersbureau zich zo met een specialebrochure over kerstmarkten, kerstwandelingen, oude gebruiken enlekkernijen. Al in 1434 kende Duitsland zijn eerste kerstmarkt.In die tijd duurde zo'n gebeurtenis maar één of twee dagen; nukan men veel langer de kerstsfeer opsnuiven. De brochure is aante vragen via www.duitsverkeersbureau.nl of 0900-1091029.

(Winter)grotten van Han

De Grotten van Han, de enige attractie in België met 3sterren in de groene Michelingids, en het wildpark van het Domeinzijn open van 26/12-31/12 en van 2-6/1 - als het weer en dewaterstand het toelaten. Op zaterdag en zondag kan men er terechtvoor een natuurwandeling in een klein groepje met een gids doorhet wildpark en in de Grot (zaterdag 14u en zondag 10u). Voorafreserveren! Het bezoek aan de Grotten van Han is een klassieker;onze overgrootouders kwamen er al. Sinds honderd jaar wordt debezoeker in een klassieke treinwagon naar de ingang van de grotgebracht. Daarna gaat het bezoek te voet en per boot verder inde grotten. Het park is verder toegankelijk 20/2-5/3/06, in deweekends van maart en dagelijks van 1/4-5/11. Hier Ieven deoorspronkelijke dieren van de Ardennen, zoals wolven, moeflons,przewalskipaarden, bizons, everzwijnen, wilde katten en bruineberen.

www.grotte-de-han.be, tel. 0032-84-377213.

Lincolnshire in the picture

De Engelse streek Lincolnshire, pal onder Hull, waar dagelijksde ferry's van P & O uit Europoort arriveren, is interessantvoor een korte vakantie. en een gewilde plek voor filmopnamen.Zo speelde de kathedraal van Lincoln als 'plaatsvervanger' vanLondens Westminster Abbey in de verfilming van Dan Brownsbestseller 'Da Vinci Code'. En het prachtig gerestaureerde,historische stadje Stamford was een geliefde locatie voor deverfilming van Jane Austens 'Pride and Prejudice'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden