wegwijzers

Low cost maatschappij Air Berlin stopt op 1 oktober met haar dagelijkse goedkope vluchten tussen Amsterdam en Berlin Tegel. Reden van het besluit is dat het aantal boekingen tegenvalt. Air Berlin vliegt sinds 1 mei 2005 tussen Amsterdam en Berlijn. De lijndienst tussen Amsterdam en Mallorca blijft bestaan. KLM en transavia.com vliegen nog wel op de route Amsterdam-Berlijn.

Uit recente cijfers van de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravan Industrie (KCI) blijkt dat de kampeerauto stijgt in populariteit. Tot en met augustus zijn al 1145 nieuwe kampeerauto’s verkocht, tegenover 1024 vorig jaar (een toename van maar liefst 12 procent). Van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 oktober wordt de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2006 gehouden.

Info: www.kampeercaravanjaarbeurs.nl

Noord-Brabant maakt van oktober een Bijzondere Brabantse Wandelmaand. Met de herfst in aantocht wordt volop aandacht gevraagd voor najaarstochten, weekendjes en de drie Nationale Parken die de provincie rijk is: De Biesbosch, de Loonse en Drunense Duinen en de Groote Peel. Routebureau Brabant heeft een uitgebreid aantal wandelroutes in de aanbieding en er zijn ook speciaal georganiseerde themawandelingen. Rond de dag voor de ouderen (1 oktober) wordt Brabant Wandelt 2006 georganiseerd. Daar kunnen senioren aan meedoen, maar ook kinderen en kleinkinderen. Onder het motto ’Bewegen is gezond én gezellig’ wordt er bovendien informatie gegeven over bewegen en gezondheid. Op 8 oktober is er een groot Nordic Walking Event in de omgeving van natuurplas de IJzeren Man in Vught, met routes van 6 t/m 20 km. Ook is er een rondje rennen om de plas met poles (stokken): 6 km. ’t Strandpaviljoen Vught, Bislaan 45 vanaf 11 uur.

Info: www.brabantwandelt.nl; www.camdenevents.nl

De Duitse zakenman Alexander Schoppmann heeft een vliegtuigmaatschappij voor rokers in het leven geroepen: Smoker’s International Airways, ofwel Smintair. Onder het motto dat je persoonlijke vrijheid tegenwoordig al genoeg beknot worden, mag iedereen op een vlucht met Smintair zoveel roken als hij wil. Volgens Schoppmann hebben vliegmaatschappijen het roken niet uit zorg voor de gezondheid van hun reizigers uitgebannen maar uit kostenoverwegingen. Op vluchten waar gerookt mag worden, moeten de luchtfilters vaker worden ververst. Smintair gaat op 26 maart 2007 de eerste rokersvlucht uitvoeren tussen Düsseldorf en Tokio.

Info: www.smintair.com

De VVV’s in de Achterhoek hebben hun informatie over avontuurlijke kinderroutes gebundeld. In een gratis boekje staan ideeën voor een dagje uit met familie, een origineel verjaardagsfeestje of een spannende belevenis met vriendjes of vriendinnetjes. De twintig speciaal ontwikkelde kinderroutes hebben een spannend verhaal als leidraad en duren drie tot vier uur. Onderweg wachten spannende opdrachten. Er zijn ook tochten met een kompas, gps-ontvanger en mp3-speler. Rond enkele kinderroutes zijn speciale leskisten voor scholen en verenigingen ontwikkeld. ’Kinderroutes in de Achterhoek’ is gratis verkrijgbaar bij de VVV-kantoren in de Achterhoek.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden