Wegwijzers

Test hybridefietsen

Gloucestershire met Trouw

Speciaal voor lezers van deze krant organiseert Voyage & Culture een zevendaagse groepsreis naar de Engelse graafschappen Gloucestershire en Oxfordshire. Deze cultuur-natuurreis voert onder meer langs Perry Green, met ateliers en galeries van beeldhouwer Henry Moore, de landschapstuin van Rousham, het countryhouse Rodmarton Manor en Engelands mooiste huis Owlpen Manor, de wereldberoemde Bodleian Library in Oxford en de fraaie Stowe Landscape Gardens. Vertrekdatum is 5 juni, de reissom bedraagt euro1050. Voorafgaand aan de reis geeft T.J. Reijers in Amsterdam een lezing over Countrysite Culture. Info en boeking: 020-6238368 of www.voyageculture.nl/trouw.

Marathons wereldwijd

Holland International biedt in een speciale brochure arrangementen voor marathonreizen over de hele wereld; van San Francisco, Mallorca, New York tot Malta. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een andere afstand te lopen, bijvoorbeeld een halve marathon of de vijfkilometerloop. Wie een marathonreis boekt, wordt voor, tijdens en na de race bijgestaan door een team van reis- en loopbegeleiders en fysiotherapeuten. De brochure is uitsluitend telefonisch verkrijgbaar via tel. 010-2179900.

Stavanger-Hirtshals

De Noorse rederij Color Line opende op 27 april een nieuwe lijn tussen Bergen/Stavanger en Hirtshals (Denemarken). Op de route wordt de veerboot Prinses Ragnhild ingezet, die tot voor kort voer tussen Kiel en Oslo. Er zijn drie afvaarten per week in beide richtingen. In het hoogseizoen is er een extra vaart tussen Hirtshals en Stavanger. Meer informatie: www.colorline.com.

Beste Guesthouse

Het Shallowdale House in het schitterende plaatsje Ampleforth in Yorkshire is door de Engelse Good Hotel Guide uitgeroepen tot Guesthouse of the Year. Het huis wordt sinds 1998 gerund door de Nederlander Anton van der Horst en zijn Engelse partner Philip Gill. Shallowdale House wordt geroemd vanwege ligging, comfort, gastvrijheid en excellente keuken. Informatie: www.shallowhouse.demon.co.uk.

Dierenpark Emmen 70 jaar

Op Hemelvaartsdag is het zeventig jaar geleden dat Dierenpark Emmen de poorten voor het publiek opende. Om dit te vieren mag iedereen die kan bewijzen dat hij of zij in 2005 zeventig jaar wordt, op 5 mei gratis naar binnen. Bovendien krijgt elke zeventigste bezoeker een leuke verrassing. Voor de abonnementhouders van het park die in 1935 zijn geboren en op 5 mei naar het park komen, ligt er op vertoon van abonnement en legitimatiebewijs een verjaardagspakket klaar.

Joods museum in Brussel

Het Joods Museum van België is sinds kort gehuisvest in een magnifiek 19de-eeuws gebouw aan de Miniemenstraat 21, middenin de Zavelwijk te Brussel. Op dit moment loopt daar nog de expositie Marokkaanse Joden, twee culturen in één, waarin de grootste privé-collectie van Marokkaanse judaica te zien is, de collectie Dahan-Hirsch. De Marokkaanse joden voelen zich sterk verbonden met Marokko en zijn inwoners. Geen traditionele joodse gemeenschap in Europa heeft zich zo sterk geïdentificeerd met de cultuur van het land waarin zij woonde. Joden en moslims hebben sedert onheugelijke tijden in Marokko samengeleefd en actief bijgedragen aan de bloei van 's lands culturele en artistieke rijkdom. Het museum is geschikt voor volwassenen, kinderen en families. 'De Marokkaanse Joden, twee culturen in één', tot 15/5, Joods Museum van België, Miniemenstraat 21, B-1000 Brussel, tel 003225121963, www.joodsmuseum.be. Open zo-do 10-17 en vrij 10-13 uur, za gesloten.

Gps-wandelarrangementen

De KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL) en het bedrijf WayPoint uit Rijssen (Ov) gaan samen gps-wandelarrangementen aanbieden. De belangstelling voor wandelen met behulp van 'Global Positioning Systems' groeit enorm en wordt in de wandelsport als een trend gezien. KNBLO-NL zorgt voor de routes die eerst op papier worden uitgezet, daarna worden ze omgezet naar gps-wandelingen. WayPoint zorgt voor instructie. De prijs voor het arrangement bedraagt euro103 p.p., in mei als introductie euro99.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden