WEG IN EIGEN LAND

Zomerparkfeest Venlo

Meteorenzwerm

Elk jaar in augustus komt de meteorenzwerm Poseidon langs de aarde. Op de vroege ochtend van 12 augustus, rond 4 uur, kan iedereen - mits bij een heldere hemel - met het blote oog dit hemels vuurwerk weer meemaken. De zwerm bestaat uit stenen, die bij binnenkomst in de aardse dampkring verbranden, waarbij een lichtend spoor aan de hemel ontstaat. In Volkssterrewacht Simon Stevin, Bovenstraat 89, Hoeven, houdt educatief astronomisch medewerker Niels Nelson tot en met 11 augustus er elke dag om 15 uur een lezing over.

Van 6 t/m 14 augustus organiseert de Volkssterrewacht ook een lichtweek voor jongeren van 9 t/m 13 jaar. Per dag (behalve maandag) zijn er twee experimenteeruurtjes, om 11 en 14.30 uur, waarin spannende experimenten gedaan worden met licht en kleur. Per keer kunnen er 20 jongeren meedoen. Reserveren kan via telnr. 01659-2439 of 2493.

Sneekweek

Van zaterdag 6 tot en met donderdag 11 augustus vindt de Sneekweek plaats. Een jaarlijks terugkerend groots zeilfeest met wedstrijden op het Sneekermeer en een vlootschouw. Voor meer informatie: 05150-14096.

Tuinen Bingerden

Morgen, 7 augustus, zijn de priv-tuinen van Huis Bingerden in Angerlo (Gld.) nog eenmaal open voor het publiek. Dit is de laatste mogelijkheid deze zomer om het eeuwenoude landschapspark te bezichtigen. De tuinen zijn open van 10-18 uur, toegang Fl. 6,-, kinderen tot 6 jaar gratis. Openbaar vervoer: NS Station Arnhem, vervolgens bus 26 van de GVM.

Haghorst's Spektakel

Muziek, theater, entertainment dit weekend in Haghorst, gelegen aan het Wilhelminakanaal in Midden-Brabant. Vanavond een Volendamse avond met Next One, Anny Schilder en Piet Veerman. Zondag het Spektakel zelf, met o.a. een mobiele lasergame, een markt, waterfietsen en andere voertuigen over het Wilhelminakanaal, en Wings over Haghorst (ultralichte, zeilvliegers, vliegers en helikopters), met bal na. Aanvang 11.30, entree Fl. 4,-, kinderen en 65-plussers gratis.

Boulevard Den Bosch

Van vrijdag 5 augustus tot en met zondag 14 augustus vindt het Theaterfestival Boulevard plaats. Dit tiendaagse festival biedt ruim 150 voorstellingen op het gebied van theater, muziek, dans, film en beeldende kunst. Grote en kleine voorstellingen, voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen. Voor meer informatie: 073-890245.

Nationale Bollendag

Vandaag, van 10 tot 16 uur, zetten bollentelers, bollenexporteurs en -handelaren hun bedrijf open. Het publiek kan tijdens de Nationale Bollendag zien wat er bij komt kijken om bloembollen te telen. De open dag wordt gehouden in de provincies Friesland, Groningen, Flevoland, Noord- en Zuid-Holland en Noord-Brabant. In onder andere de kop van Noord-Holland zijn fietsroutes uitgezet. De dag staat dit jaar in het teken van 'Tulp 400'. Voor meer informatie: 070-3474541.

Boerendag Rijsbergen

Vandaag is de Boerendag in Rijsbergen. Het plattelandsleven, het wonen en werken van vroeger, wordt levensecht in beeld gebracht. De rode draad is de 'Boeldag', ook wel koopdag genoemd: mensen gestoken in boerenkledij van vroeger laten zien hoe dat in het verleden in zijn werk ging. Er is een nostalgische boerenoptocht, dansgroepen in klederdracht, blaas- en accordeonmuziek en een jaarmarkt. De Boerendag duurt van 10.00 tot 17.30 uur. De entree is vier gulden, kinderen tot 12 jaar gratis. Voor meer informatie: 076-222444.

Kruidenweekend

In de gerenoveerde kruidentuin van Natuurhistorisch Museum De Peel in Asten kunt u vandaag en morgen van 1 tot 5 alles te weten komen over kruiden. U kunt ze zien, voelen, ruiken, proeven... De tuin heeft 15 themavakken, met o.a. soepkruiden, vlees- en viskruiden, kruiden bij groenten, kaas, boter eieren, kruiden in brood, in alcoholische dranken en geneeskrachtige kruiden. Er zijn kruidenboeken en kruidenzaden, en over alles is deskundig advies in te winnen.

Dordtse Wandelingen

Tot en met september kan iedere dinsdagmiddag gewandeld worden door de historische binnenstad van Dordrecht onder leiding van een VVV-gids. In augustus vinden de wandelingen door de ruim 800 monumenten tellende oudhollandse stad k plaats op donderdag. Om 2 uur vertrekt de gids vanaf het Hof. Na ruim een uur lopen worden de deelnemers rondgeleid het Hof en de historische Statenzaal (waar in 1572 de eerste vrije Statenvergadering gehouden werd) waar ook een dia/klankbeeld wordt vertoond en een kopje koffie of thee wordt aangeboden. Prijs Fl. 6,- p.p., n kind per volwassene Fl. 3,-. Reserveren is niet nodig. Inl: 078-132800.

PlasPop

Op de Rijkerswoerdse Plassen bij Elst en Arnhem wordt zondag voor het tweede jaar het gratis toegankelijke popfestival PlasPop gehouden. De bands die aantreden zijn Blue Bot, Bob Color, Clau-Dya's, Rowwen Heze en Aswad. het terrein is toegankelijk vanaf 10 uur, de optredens duren tot 23 uur.

Straattheater Limburg

Engeland, Frankrijk, Polen, Italië, België, Oekraïne, Rusland. Uit al deze landen komen straattheatergroepen optreden in het Limburgs Straattheaterfestival, dat t/m zondag 14 augustus plaatsvindt in 30 plaatsen in Limburg, en ook nog net over de grens in Aken (D) en vier gemeenten in België. Waar, wie wanneer optreedt, staat in de Festivalkrant, gratis verkrijgbaar bij de VVV's in de regio.

Bloemencorso Rijnsburg

Zaterdag 6 augustus vindt het Bloemencorso Rijnsburg plaats. 's Morgens vertrekt de stoet vanuit Rijnsburg naar Leiden, Katwijk en Noordwijk. 's Avonds en de volgende dag zijn de wagens te bezichtigen op de Kon. Wilhelminaboulevard in Noordwijk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden