Weg in eigen land

- Onder het motto 'Eropuit in het groen? Doen!' organiseert natuur- en recreatieschap De Grevelingen vandaag en morgen een lentewandeling in recreatiegebied De Punt. Deelnemers aan de wandeling kunnen tussen 11 en 15 uur starten vanaf Bezoekerscentrum De Grevelingen. Om 14 uur begint er een excursie met een gids. Verrekijker en laarzen aanbevolen.

- Fraaie vergezichten biedt de ruim twee uur durende wandeling met de boswachter van Het Gelders Landschap morgen over de Heerlijkheid Beek, om 14 uur van Hotel Valmonte in Berg en Dal. Door de grote hoogteverschillen is de wandeling niet geschikt voor rolstoelgebrukers.

- Wandelen met het IVN: morgen vroege vogelexcursie bij Apeldoorn, om 6 uur van de IVN-schuur aan de Breuninkhofweg 5 in Bussloo; vogelexcursie op het landgoed Elswout, om 8 uur van de ingang aan de Elswoutlaan in Overveen (uitsluitend na aanmelding bij Nationaal Park Zuid-Kennemerland, tel. 023-5411119); door de Plantage om het Huis Bergh te 's Heerenberg, om 10 uur van de parkeerplaats van het kasteel; door de landgoederen Suderas en Hackfort bij Zutphen, om 14 uur van het Ludgerusgebouw naast de R.K. kerk in Wichmond; maandag over het Rechte Wegje in Nieuw Milligen, om 14 uur van de parkeerplaats Amersfoortseweg, 1 km voor de rotonde Nieuw Milligen (let op de IVN-borden).

- De Slufter op Texel, waar tweemaal per dag de Noordzee het duingebied binnendringt, is dinsdag het doel van de twee uur lange wandeling met de boswachter van Staatsbosbeheer. Er overwinteren wintertalingen en mogelijk zijn er ook trekkende rosse grutto's, zilverplevieren en tureluren. Trek rubberlaarzen aan en neem een kijker mee. Aanmelden bij EcoMare, tel. 0222-317741. Vertrek om 14 uur. Deelnemerskosten: fl.7,50, kind tot 12 jaar 4 gulden.

Oude auto's

In de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren is in het paasweekeinde (van 2 t/m 5 april) een beurs van oldtimers. In Zuidlaren vatten ze dat breed op: er worden niet alleen auto's maar ook motoren, tractoren, brandweerauto's, vrachtwagens, caravans en zelfs vliegtuigen en onderdelen geëxposeerd.

Nieuwe fietsen

Dit weekeinde wordt in het Autotron in Rosmalen een nieuwe buitenbeurs gehouden: de Fiets & Kampeer Dagen. Organisatoren Rai en ANWB ontdekten dat fietsers vaak kamperen, er zijn dan ook veel fietsen en tenten te bekijken en uit te proberen. Er is een heel parcours aangelegd waarop proef kan worden gereden op een gewone stadsfiets, of een ATB of een hybride. Maar er zijn ook caravans, waarmee kan worden proefgereden - met de auto natuurlijk. De beginnende kampeerder kan er een achter zijn eigen auto koppelen, en dan een rondje rijden om te ervaren hoe het voelt. De beurs is vandaag en morgen open van 11-18 uur. Entree fl.20,-, geeft ook toegang tot alle buitenattracties van het Autotron.

Verzamelen

In de Jaarbeurs in Utrecht wordt dit weekend de VerzamelaarsJaarbeurs gehouden; de grootste verzamelbeurs van Europa. Daar wordt de Verzamel-cd-rom gepresenteerd. Met deze cd-rom kan elke verzamelaar zijn eigen verzameling inventariseren, lijsten uitdraaien en achtergrondinformatie verzamelen ovre diverse items. Er is een speciale tentoonstelling over André van Duin, en er is ook een grote platen- en cd-beurs. Vandaag open tot 18 uur, morgen van 10-17 uur. Toegang fl.15,-.

Vliegtuigen

Verzamelaars van curiosa uit de luchtvaartgeschiedenis zoals historische vliegerkleding en originele gebruiksvoorwerpen als klokken, instrumenten en oude vliegkaarten, kunnen dit weekend hun hart ophalen in het Militaire Luchtvaart Museum aan de Kampweg in Soesterberg. Maar ook computerliefhebbers komen er aan hun trekken met vliegsimulatieprogramma's van historische en moderne vliegtuigen. De hobbybeurs is vandaag en morgen open van 12-16.30 uur. Toegang gratis.

Biercuriosa

In Breda wordt morgen voor de achtste keer de Biercuriosa verzamelaarsbeurs gehouden. Bezoekers uit Nederland, België, Duitsland en Engeland verhandelen er emaille reclameborden, lichtbakken, neons, glazen, flesjes, pullen, viltjes, vlaggen enz. Locatie: De Koe, Ambachtenlaan 1. Beurs: 10-14 uur, veiling 14-17 uur.

Oranjebeurs

In 's-Gravendeel wordt vandaag, ook al voor de achtste keer, de Oranjedag gehouden, waar verzamelaars uit het hele land hun Koninklijk Huis-verzamelingen kunnen tonen en uitbreiden. Plaats: gebouw Ons Centrum in de Kerkstraat. Van 10-16 uur.

Tafelkleden

Dit tefellaken met geïntegreerde pannenonderzetters van Louise Cohen is een van de bijzondere tafelkleden die tot 15 mei te zien zijn bij galerie Yksi in Eindhoven. De zeilringen zijn in verschillende maten en motieven in het linnen geslagen. Er zijn verder tafelkleden met tekstopdruk, gebreide en geborduurde, en zelfs een interactief tafelkleed, de Viditable: in het tafelblad is een lcd-paneel met touch-screen geïntegreerd - een traditioneel tafelkleedje, een krant, spelletjes of heerlijke recepten zijn binnen handbereik door een druk op de knop. Adres: Havenstraat 1. Open di-vrij 10-17.30, za 12-17 uur.

Zeebanket

Bij de vismijn in Breskens kan morgen zeebanket geproefd worden, supervers, zo uit zee, tegen sterk gereduceerde prijzen. Van 12-19 uur bieden de restaurants van Breskens hun waar aan, de opbrengst is voor de aanschaf van verlichting op het gevelschilderij in de vissershaven.

Landschapsschilderijen

Tot 1 mei exposeert Albert de Kemp zijn schilderijen van landschappen, huizen en stillevens in het bezoekerscentrum Oisterwijk van Natuurmonumenten. Voorheen werkte De Kemp als tekenaar bij de provincie Noord-Brabant, waar hij schetsen maakte voor het verbouwen van boerderijen, voor verschillende onderzoeken en voor stadsvernieuwingen. De tentoonstelling is dagelijks gratis te zien van 10 tot 17 uur, behalve op maandag.

Rolling Stones

In café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6 in Eindhoven is morgenmiddag een Rolling Stones meeting. Er is een ruilbeurs, er zijn video's te zien van het begin tot heden, en een expositie van Rolling Stones-schilderijen van Jan Disveld. De meeting begint om 2 uur. Later die middag speelt de coverband The Rolling Stones. Entree fl.10,-.

Beatlesdag

De Beatles zijn volgende week aan de beurt. In muziekcentrum Vredenburg wordt zaterdag 3 april van 10–17.30 uur de 20ste Internationale Beatlesdag gehouden. De jaarlijkse quiz (11.30–12.00 uur) staat dit jaar in het teken van Ringo Starr, en van 15.45–16.15 is er een Beatles-veiling.)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden