WEG IN EIGEN LAND

Stadswandelingen

- Een stadswandeling vanaf het Groningse Prinsenhof (om 14 uur) naar het organiserende Natuurmuseum Groningen, met uitleg over natuur en architectuur, en met daarnaast een bezichtiging van de zaal 'Buitengewoon Bijzonder', kan op dinsdag en op 3/8, en kost ¿5,-.

Boot naar poppen

Vanaf woensdag kun je met een rondvaartboot vanaf de Zaanse Schans naar het poppentheater aan de Knollendammervaart in Oost-Knollendam. Op maandag- en woensdagmiddagen, nog tot en met de hele maand augustus. Informatie bij de Zaanse VVV 075-6162221.

Reclame-kabouters

Pinneke Proost van Kabouter Jenever, zij aan zij met Piggelmee van Van Nelle: in het Nederlands Gedistilleerd museum in Schiedam hebben reclame-kabouters van allerlei herkomst toegeslagen. De tentoonstelling Louter Kabouters is te zien t/m 28 november.

Fietsen en varen

De VVV-Tiel heeft een aantal vaar-fietscombinaties in de aanbieding. Een van de tochten voert per Waalschokker naar Culemborg of naar het informatiecentrum Waal. De tochten zijn op woensdagen. Info: 0344-616441.

Amateurschilders-festival

Zondagsschilders die hun vakantie in Overijssel doorbrengen kunnen noteren dat er deze winter een festival voor niet-professionele kunstschilders op komst is, met de Tuin van Overijssel als inspiratiebron. Informatie en inschrijfformulieren zijn o.a. te vinden bij de Overijsselse VVV's, het organiserende Natuurdiorama Holterberg en het Bureau voor Toerisme tel. 0570-680700.

Geestgronden

Morgen gaat de verhalentocht 'Op zoek naar de Geestgronden' in première, een voorstellingenreeks die deel uitmaakt van het Zomerfestival Karavaan in de Egmonden. Startpunt is restaurant De Boerenwagen in Egmond-Binnen. Gespeeld wordt t/m 7 augustus, op verschillende tijdstippen op di t/m za. Reserveren 023-5319625 (12-16 uur).

Vier dagen fietsen

De Drentse Rijwielvierdaagse begint dinsdag in Assen. Informatie hiervoor, en voor andere fietsmogelijkheden: 0592-373566. Voor de 175 km lange Proloog van Drenthe klinkt zondag al het startschot, in Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel. Aanmelden tussen 07 en 09 uur. Centraal telefoonnummer 0592-354893.

Multimediale reis

Een theatervoorstelling met een interactieve multimediale reis, met de VOC als onderwerp, met eventueel een diner in stijl in Het Peperhuis (voormalig VOC-pakhuis): dit alles in het Enkhuizer Zuiderzeemuseum, nog tot en met eind juli. Kaarten kosten ¿15,- (de voorstelling), of ¿57,50 (incl. diner) zijn te bestellen via 0228-351135. Deze theatervoorstelling speelde al eerder in Amsterdam en Texel en zal na Enkhuizen ook nog op andere historische locaties te zien zijn.

Fortmondfietstocht

In het rivierengebied tussen Heerde, Wijhe en Olst wordt volgende week zaterdag de Fortmondfietstocht gereden, een 42 km lange fietstocht met veel heemkundige bijzonderheden, waarin ook tweemaal een pontveer over de IJssel voorkomt. Een routeboekje kost ¿4,50, gezinskaart ¿15,-.

De tocht start tussen 10.30 en 13.30 uur bij CR De Passiebloem in Heerde/CR Dalhuizen in Olst. ('Fortmond' was de naam van een voormalige steenfabriek in deze streek.)

Nieuwe wandelgids

De wandelgids van het Streekpad Nijmegen door het Land van Maas en Waal, het Rijk van Nijmegen en een stukje Gelderse Poort is geheel vernieuwd en kost ¿19,50.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden