weg in eigen land

Gezondheid

Indische zomer

Wie van rijsttafelen houdt, kan morgen aanschuiven bij de 1000 couverts tellende Rijsttafel in het Atrium op het Spuiplein in Den Haag, 17-20u; kaarten à euro 25 via 070-3621629 of www. indischezomer. nl. Om 14u begint het gratis toegankelijke culturele feest Spui Senang.

Laatste vissers

Hoe lang zal het de Enkhuizer vissers nog lukken het hoofd boven water te houden? Fotograaf Marco Bakker legde het reilen en zeilen vast van ' De laatste vissers van Enkhuizen'. Samen met Zuiderzee-foto's van de fotografen Kruger en Berssenbrugge te zien t/m 20 augustus in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen.

Nachtvlinders

De Vlinderstichting organiseert vannacht de eerste Nationale NachtvlinderNacht. Zoveel mogelijk mensen moeten meedoen, vindt de Stichting: als waarnemer in de eigen achtertuin, of als deelnemer aan een van de excursies die in heel Nederland georganiseerd worden. Kijk daartoe op www. vlinderstichting. nl/nachtvlindernacht, of bel 0317-467346.

Bedreigde kabeljauw

Het zeer uiteenlopende gezelschap kunstenaars van het ' Kabeljauwgenootschap' uit zijn bezorgdheid over het lot van de kabeljauw met een tentoonstelling in de Vishal in Haarlem. Vanaf morgen tot 7 augustus.

Palingoproer

Oudere Amsterdamse Jordanezen wisten er alles van: het Palingoproer en ' de bloednacht op het Haarlemmerplein'. Morgen 11-13u kunt u meewandelen langs de historische plekken (euro7,50, 06-40227265).

Pelgrimeren

De Utrechtse binnenstadskerken zijn allemaal in één (lange!) wandelroute opgenomen. Begin bij Rondom of in de St. Gertrudiskathedraal (vlak bij CS), en haal bij elke ' pleisterplaats' een stempel, dan wacht u in de Domkerk een attentie. De 'Pas voor Pleisterplaatsen' is ook te vinden bij de VVV of te downloaden via www. protestant-utrecht. nl. Dit alles in het kader van Kerken Kijken Utrecht, 5/7 t/m 10/9.

Sprookje

Op het normaal niet voor het publiek toegankelijke terrein van zandwinningsbedrijf K3 in de Ooijpolder kunt u vanavond een feeërieke, gedanste versie zien van Andersens sprookje van de kleine zeemeermin, getiteld ' De Bodem van het Hart'. Ook op 2 en 3/7. Erlecomseweg 13, Erlecom, kaarten: VVV Nijmegen, 0900-1122344 of AUB. Met deze dansvoorstelling opent Gelderland Cultuurland, tot 4/9.

Tuin van Engeland

Landgoed Kasteel Keukenhof in Lisse herbergt t/m zondag een Kent Festival, een tuinfestival gewijd aan Engelse tuinarchitectuur en opgeluisterd met klassieke muziek (www.kentfestival.nl)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden